Policija

==, 0048 -—

| „Сматрам за дужност, да Вас известим, као уредника нашег листа „Полиције“, шта сам предузео, да се ми полицијски чиновници организујемо. |

Већ одавно намеравао сам, да упутим мојим. колегама. позив ради нашег удружења. Мисам то до сад учинио, што би се у Министарству другчије то тумачило, него шта треба, и што би се на тај позив више гледало подитички, јер они у Министарству мисле само о „нашем и вашем“ ,0 „Г или 9“ а не воде рачуна о нашој струци ни о чиновницима.

Господине. Инспекторе, нисам. партизан и никад то нећу бити, јер не зависим од протекција или клубова, што сам динломирани правник; у полицијској служби сам девет година и служим у њој што је волим.

Прошли су избори, духови су мало пе. па сад сам се решио, да учиним покушај, на који сам још и охрабрен Вашим чланком у „Полицији“ од 15 октобра..

Упутио сам позив свима среским началницима и секре"тарима у Северној и Јужној Србији и позвао сам их, да се чаружимо, остављајући им рок за одговор десет дана. Позив је кратак и водећи рачуна о индивидуалној страни и невољама наших полиц. чиновника, ја сам у позиву говорио и о материјалном побољшању наше струке, мислећи да ће се наши чиновници баш овам руководити, да се што 'пре удружимо. да циљеве нашег удружења навео сам оне, које сте ви у Вашем чланку — протесту — навели.

Господине· Инспекторе, нећу остати само ма овоме; радићу и даље трудећи се, да успавале духове наших чиновника вробудим.

О резултату рада увек ћу Вас извештавати.

Много поштујући поздравља Вас

Нрезжево, 22-Х11-920 год. Миханло Кречковић

начаљник среге“

56