Policija

= 1052:

изгледала сањива, уморна и непрогресивна. Друга варош, која није била удаљена од ове за неких 30—40 _ километара, давала је са свим другу Слику.

Полицајци чисто и лепо обучени, блузе лепе и чисте, закоп"чане и чврсто припијене уз тело, ципеле лепе и чисте, људи У опште ведра чела и насмејана лица стајали су на својим местима и вршили своје свакодневне дужности.

Желети. је ла свака градска управа има на уму, да су полицијски органи први, са кодима сваки долави у контакт, и да је чисто, лепо и прописно обучен жандарм најбоља илустрација ваљаности градске управе дотичне вароши, јер ће сваки одмах по _ жандарму судити каква је варош и њено уређење.“

Ови правилни резони амегриканског новинара упућују и нас да са порученим униформама за наше жендарме треба што више

похитати. У

Господа наредници који су по-

| дожили испит за активлог жан-

дађми. потпоручника, — На скорашњим испитима држаним у Команди Целокупне Жандарме-

рије положили су испит за пот- |

поручнике овн активни жандарм. наредници: |

1

дошљак и странац!

М

Из. Шега бритаде: Максо |

Шашић. Из Ш-ће бригаде у Босни: Мар-

|тин И. Жмавац, Лазар М. Цига-

новић, Глишо Ољача, Станко Вујичић, Исо Накарада, Ђуро Остојић, Јаков Кавалец, Иван Лазар

|Раде Ковачевић, Стеван Тркља,

Томислав Бадурина, Димитрије Узелац, Ђуро Павлица, Данило Наранчић, Ђурађ Миљковић, Данило Пухало, Томо Павичић и | Стеван Новаковић.

Из [У-та бригаде у Хрватској: Јанко Шекеша, Миле Медаковић, "Стјепан Тубман и Петар ДраКУЛИћ. Из У-те бригаде у Словгначкој: Франц Цвирн, јосип Томшић, јосеф Пибер, Франц Тони, Јосип Чококли, Иван Лаврич, јосип Осмец, Лука Вој, Франц Ти, Иван Тодобник, Мартин Вотић, Андреј Поленчић, Матија Волк, Антон Горењак, Томо Овчар и Андреј Натопник.

Из У |-те бригаде у Далмацији: Давило Вујасиновић, Матија јеж, Матија Стојанац, Маријан Нола, Симон Грабић, Игнациј Савић, Мате Барбарос, Петар Гргургвић, Антон Андрић, Петар Марасовић, Никола Мештровић, Теодор Цинкалук, Филип Вукове и Никола Перић.

Честитамо им.