Policija

а 5.

паушално и по монополисаним обрасцима. Паушално ће се се наплаћивати за све ове пролазне госте а по монополисаном обрасцу наплаћиваћђе се за све остале госте. Да би се пак знао критеријум према коме ће се ова паушална такса у овим локалима (великим кафанама, механама и хотелима) одредити, као пролазни гости сматраће се сви они чији потрошак пића износи до 10 динара. Према овоме ће надлежне власти про ценити колико у оваквим радњама може за 24 сата бити ова«вих гостију чији потрошак не износи више од 10 дин, па ће према изнађеном броју, рачунајући за сваког таквог госта 020 дан, одредити паушалну таксу за један дан но с тим, да се за потрошак осталих гостију морају издавати монополисани сбрасци. У овим ће локалима дакле бити мешовит начин наплате ове таксе јер Ће се наплаћивати и паушално и по монополисаним обрасцима.

Кахо бе се, у локалима који подлеже једино плаћању саме о таксе, ова такса одмерашати и плаћати прописано је у тач. 1, 12, 13, 14, 15, и 16, чл. 56, · таксеног и И ог правилника.

И код ових радња где се плаћа само паушална такса ваља узети у одзир и онај број гостију који стојећи попију своје пиће и одмах иду даље.

Ген-ралној Дирекцији Посредних Пореза част је предње доставити с молбом да са истим изволи упознати полицијске и општинске власти у свима купалиштима и летовалиштима и у свима местима преко 2000 становника у којима нема Би пореског надлештва ни одељка финансијске контроле ради евентуалног поступка у смислу тач. 11. 16. чл. 56%) таксеног м пристојбинског правилника у вези са Т.Бр. 34. таксене тарифе.

Предње Вам Министарство доставља ради знања и деље надлежноста. ·

Стални радници на железничким пругама сматрају се као државни службеници и с тога не подлеже кулуку. (од 26.-Х1-1923 г. УБр. 33567)

Министарство Грађевина актом Бр. 32387 од 11. децембра текуће године, саопштило је следеће: #) Поовим законским прописима за одређивање паушалне таксе на-

"длежне су п лицијске и општ»„нске власти у местима где нема финан«сијских управа, порсских надлештава и финансијске контроле. Ур.