Policija

— 1138 —

Задатак и циљ информативних жавндармериских курсева за официре у главном је, да се официри на припреми у жандармерији упуте у правилно вршење жандармериске службе, те да би одговарали своме позиву, и да би своје знање доцвије корисно могли да пренесу на своје потчињене извођењем наставе и контролисањем службе код ових, а овим себе припремили за полагање испита за превод у жавдармерију.

За усавршавање жандармериских официра у своме позиву и струци сада постоји само један информативни курс за жан"дармериске офицаре. Курсеви, која су у овом циљу раније "били образовани по жандармериским бригадама као што рекосмо укинути су, пошто је за истима престала потреба, а место ових установљен је ради обуке и успособљавања активних и резервних официра, који ступе на припрему У жавдармерију, _ само један информативни жандармериски курс за официре у Сремској Каменици, при жандармериској подофициоској школи,

Информативни жандармериски курс за официре траје три

месеца, а за ово време изводи се настава из следећих предмета: |

Из категорије жандармериских предмета:

Закон о жандармерији и жандармериском пензионом фонду; формација жавдармерије; Правила за вршење жандармериске службе |, И, и И]. део и упут за обилазак жандармериских јединица, све у потпуности.

Из категорије грађанских закона:

Кривично право; Казнени закон; Кривично судски по-

ступак; Истражна служба; Полициска Уредба, Државно, Уставно и Административно Право.

Из кашегорије војних предмета:

Војно кавнени закон и војно кавнени поступак.

Из свију предмета из категорије грађанских и војних предмета предаје се у обиму потребном једном жандармериском официру с обвиром на његов позив.

По завршеном курсу официри полажу испите из свију предмета, а испиту присуствује командант школе као и изасланик команданта жанлармерије. Оцене о успеху, владању и способности кандидата у опште меродавне су за даљи останак ва припреми у жандармерији.