Policija

24

Шеф Обласне Финансијске Управе не буде писмено костатовао да за ту потребу има у довољној мери одобреног кредита. Наредба за исплату претпоставља један фактички извршен посао, рад, службу, набавку за област и у њој се мора означити партија и позиција из које се исплата врши.

Пре извршења исплате, сваки налог мора бити уредно ликвидиран, оверен и признат као исправан, снабдевен овереним правдајућим документима, а непотрошени материјал у инвентар и магацинске књиге уведен, што ће на рачуну бити увек означено и од руковаоца ствари и материјала потписом потврђено.

Чл. 19. По среском буџету, посао око извршења налога за исплату, ликвидације докумената, вођење рачуна о величини кредита и осталим законским условима за исправност налога и правдајућих докумената, вршиће Шеф Среске Финансијске Управе по прописима који постоје за исплате из државне касе. |

Пуноважан докуменат за исплату јесте признаница и рачун-фактура. 7 |

Да докуменат за исплату буду пуноважан, мора садржавати ове услове:

а) Суму, која се исплаћује исписану цифром и словима са тачним назначењем монете у којој се исплата врши;

6) На име чега се и по ком основу означена сума плаћа;

в) Потпис примаоца или његовог пуномоћника;

г) Место издавања и датум — дан и месец и година;

д) Прописна такса на документу по закону о таксама.

Чл. 20. Код грађевинских и других великих радова, приликом исплате из самоуправне касе, мора се тражити да уз признаницу о пријему новца, буде поднета и ситуација са следећим условима:

а) Да је у заглављу ситуације означено, која је по реду и је ли привремена или је стално окончана;

6) Да је у тексту описано на коју се грађевину или рад односи, број уговора на основу кога је посао уступљен у рад и услови, под којима се посао врши;

в) Да се из ситуације виде детаљно извршени радови по објектима и по означеним ценама по уговору;

г) Да се види укупна сума погођених радова и делимично сума, која се прима; и