Policija

— 280 —

које немају никаквих средстава распоредиће и саобразити потребама суму, која им буде стављена на расположење као привремена позајмица за почетак рада.

7. Оне Области које наслеђују буџете прихода и расхода

'досадањих округа и жупанија, стараће се да се разрезни прирез од стране окружних одбора и жупанија по могућству не повећава, већ да се потребе сведу у границе сума до сад разрезаног приреза. ( 8. Оне пак области које до сада нису имале никакву самоуправу, а према томе ни приходе приликом доношења буџета у свом првом редовном сазиву, могу за покриће својих потреба поред примљене позајмице разрезати прирез на непосредни порез, чији проценат не сме прећи 50%/.

9. Сви обласни буџети као и они буџети, који буду модификовани и конструисани из досадањих окружних и жупанијских буџета, морају бити послани Министру Финансија на преглед и одобрење у року који је прописан овом Уредбом.

10. Прописи тач. 3. до тач. 9. ових прелазних наређења важе и за среску самоуправу када се приступи њеном спровођењу у живот.

18. фебруара 1927. год.,

Београд. АЛЕКСАНДАР, с. р. Манистар Финансија,

· Д-р 5. Марковић, с. р. Председник Министарсксг Сав ета Нин. Т. Узуновић, с. р.

(Следују потниси осталих Министара).

ОДЛУКЕ ГЛАВНЕ КОНТРОЛЕ.

ПРОПИСИ КОЈИХ СЕ ИМАЈУ | ПРИДРЖАВАТИ ЦРКВЕНЕ УСТАНОВЕ ПРИ ИЗВРШАВАЊУ НАБАВАКА.

На својој општој седници од 22. фебруара 1927. год. Главна Контрола сагласила је се са решењем заступника Министра Вера Госп. Министра Правде ЗБр. 112 од 4. фебруара 1917. год. које гласи:

Да старешина Духовних Судова, Епархијских, Конзисто·_ рија, Црквених судова, Великог Духовног Суда, Св. Синода