Policija

АЕ

за пожар, помоћу којих ће свако лице и у свако доба моћи сместа да алармира најближу стражу.

Легија бициклиста појачана је извесним бројем мотоциклета, „з'декага“ и великих аутобуса. Коначно приступа сеи увођењу авијатичке службе. И до сада, кад је ситузција то захтевала, летели су авијони, али војнички, над градом и помоћу својих радио-станица управљали акцијом полиције. Но сада ће се набавити нарочити полицијски авијони, преко којих ће свака централа и свака експозитура или стража на раду. моћи бити обавештавана о свему потребном и тако ће се успоставити још ужи контакт међу појединим одељењима. Ови авијони неће само давати директиве, већ и примати извештаје од других и од малих станица на аутима и по квартовима, и биће тако центар већих акција, ако би морало до таквих доћи. Нарочито спремни чиновници налазиће се на тим авијонима и дириговати истовремено на више тачака рад полиције.

_ Безбедност Париза, која је једно време пре рата била веома озлоглашена, данас је куд и камо боља него лондонска, њујоршка или чикашка. У најкраће време биће полицијски апарат француске престонице толико усавршен, да ће се моћи савладати и најтежи задатци, јер ће централисање диспозиције омогућити неку врсту полицијског ђенералштаба, који ће управљати са радом ма на којој страни града, а да се не нервира у акцији и не излаже никаквој сметњи ни опасности. То ће бити, како рече градски саветник Маззага, употреба војничке стратегије против рушитеља унутрашњег мира и поредка.

« Периз. Мирко Твртковић.

ОДЛУКЕ ОПШТЕ СЕДНИЦЕ ДРЖАВНОГ САВЕТА.

[

О ЗАДРЖАВАЊУ ОДЛУКА И ПРЕСУДА ОДЕЉЕЊА ДРЖАВНОГ САВЕТА, ЗА КОЈЕ БИ СЕ, ПОШТО СУ ДОНЕТЕ, ПРИМЕТИЛО, ДА СУ СУПРОТНЕ СА ВЕЋ ДОНЕТОМ ОДЛУКОМ ОДНОСНО ПРЕСУДОМ ОДЕЉЕЊА, КОЈА СЕ ОДНОСИ НА ИСТО ПРАВНО ПИТАЊЕ.

Пред Општом Седницом Државног Савета покренуто је питање: да ли је допуштено задржавати одлуке и пресуде Одељења Државног Савета, ако би се приметило после до-