Policija

о МО

"пре него што је првостепени суд расмотрно ожалбену пресуду. Сваку од ових констатација треба утврдити нумерама и садржином односних рубрика деловодног протокола, а нестанак акта извештајем поште и актима чињеног ислеђења по томе. У закључку реферата а на основу свега овога треба донети одлуку да се саслуша тужилац и поново испитају сведоци и дптужеви, разуме се у кратко, а ако је приликом првог ислеђења вршен увиђај на лицу места онда треба саслушати и јвештаке о стању које су констатовала. После овога треба донети нову пресуду, потпуно истоветну са ранијом — несталом, и исту саопштити и тужиоцу и осуђеном, па даље поступити кад и у редоввем приликама.

· Пошто нестала пресуда није била постала извршном, то овде стоји застарелост дела (а не пресуде), која је почела тећи од дана доношења прве пресуде.

Св. Бр. 316.

ХХ. · Жандармеријској станици — Градац:

Одељак || Краљевог указа о помиловаљу од 19 јануара ове гол. односи се на лица која су пресудама грађанских или војних судова осуђена на казну лишења слободе преко дванаест месеци, коју издржавају у грађанским казненим заводима и затворима. Према овоме, овај указ не обухвата лице о коме је реч у упућсном питању, јер је осуђено свега на месец лана затвора и казву већ издржало.

ба Бр. 228:

ХХМ Суду општине доброкољске (врез власотиначки):

По 8 91 грађ. зак. брак се свршује у цркви, али „по

нужди може се венчање изван пркве свршити на другом при-

стојном месту“ Св. Бр. 131. 7 =

ХХМ Суду општине заграђске (срез зајечарски): По чл. 33 д полицијске уредбе вештаке у иступним делима слређују саме кследне власти. :