Policija

— 284 —

Обзиром на горње одредбе позивате се, да одмах и без икаквог изговора где то до сада није учињено извршите разрез пореза приватним и самоуправним намештеницима и функционерима према одредби тачке М!. чл. 79. Фин. Закона за 1927/28. год., исто тако има се одмах извршити и у ажурно стање довести разрез пореза телесних радника како би се од · 1. априла т. г. могло несметано приступити разрезу пореза по новом закону о непосредним порезима.

На дан |. априла т. г. има бити безуветно доведен у ажурно стање како разрез ових пореза, тако и књиге за ове пореске облике.

О извршењу овог наређења поднећете извештај до краја месеца априла. (Распис од 29. фебруара 1928. г. Бр. 25.799).

ПОЛАГАЊЕ ИСПИТА ЗА ПОРЕСКЕ ЧИНОВНИКЕ И НОВИ ПОРЕСКИ ЗАКОН

Генерална Дирекција Пореза наређује Делегацији Управи да саопшти свима кандидатима који ће се јавити у марту месецу ове године за полагање стручног испита за пореске чиновнике, да се имају спремити за испит како из досадашњих предмета предвиђених правилником за полагање стручног испита тако исто и у главним цртама са одредбама из новог закона о непосредним порезима који ступа на снагу 1. јануара 1929. године. .

Делегација ће о предњем обавестити и комисију за испит пореских чиновника за њену територију, да у програм испита унесе и нови закон о непосредним порезима.

· (Распис од 16. фебруара 1928. г. Бр. 18290).

ОСЛОБОЂЕЊЕ ОД ТАКСЕ НА ЗАБАВЕ

Геверална Дирекција Пореза решењем својим од 14. фебруара тек. год. Бр. 16266 ослободила је од плаћања таксе ии ТБр. 99 закона о таксама све забаве, које буде приређивала Управа Коло Српских Сестара у Београду, и њени одбори у подручју те пореске власти, а сходно члану 89 одељак УШ тач Финансијског Закона за 1927|28 год. с тим да Управа Кола Српских Сестара у Београду и њени одбори ју подручју те пореске власти треба да поднесе у смислу тач.