Policija

по рат

уз пријаву поднесу и извод рачуна робе, из судом потврђених књига, који мора бити оверен надлежном судском влашћу. Још једном Дирекција скреће Управама и Уредима пажњу, да без доказаних података и неспремних ни у ком случају не смеју излазити пред пореске одборе. (Распис од 8 марта 1928. г. Бр. 30.514.).

ТАКСИРАЊЕ УВЕРЕЊА ПРИ ОСЛОБОЂЕЊУ НОВИХ ЗГРАДА ОД ПОРЕЗА

При издавању уверења као и комисијских извештаја за ослобођење пореза на приход од новоподигнутих зграда, показала се разнолика пракса у погледу таксирања истих.

Сва уверења која издају општинске власти на основи државних књига и докумената поред општинске таксе за уверење подлеже шлаћању и државне таксе из Трр 9. и 4. за кона о таксама. ,

Оваква уверења која би се издавала само на основу личног сазнања општинске власти подлеже плаћању само општинске таксе, а не и плаћању државне таксе.

Код комисијских извештаја поступиће се овако:

1.) Ако комисију састављају општински службеници (инжињер и лекар) онда ће се поступити исто онако као што је напред речено за уверења која издају општинске власти;

9) Ако је комисија састављена од приватних лица (инжињера и лекара) или државних службеника, или службеника самоуправних тела већих од општине (инжињера-лекара) онда се у оваквом случају има увек утиснути државна такса из ТБр. 3 и 4. закона о таксама на такве извештаје који су у ствари уверења.

Кад се оваква уверења и комисијски извештаји издају, увек се мора при врху с десне стране означити да је уверење односно комисијски извештај издала државна или општинска власт (инжињер-лекар), Сматраће се да је уверење или коме: сијски извештај издала државна власт и онда, каду комисији има ма и један члан, који је државни службеник, или служчбеник самоуправних тела већи од општинског.

(О6ј. од 12. марта 1928 г. Бр. 31.443).