Policija

— 639 —

ХХМ Суду општине копривничке:

"Општински прирез може се наплаћивати у оном износу у коме је одобрен. Приновљено лице задужити идуће године за ову и идућу годину и то мотивисати у буџету. Св. Бр. 1718.

ХХМ Суду општине новоселске (срез пећски):

9. Општински и школски прирез наплаћује се онако исто као и непосредни порез, т. ј. егзекутивнм путем.

9. Ослобођење аграрних интересената од пореза по новом пореском закону јесте лично ослобођење. Ако је нови аграрни интересент добио земљу већ једном ослобођењу за друго лице, то ни мало нг утиче на његово лично право на ослобођење. Св. Бр. 2776.

ХХМН Суду општине красавске:

Пресуде општинских судова како у грађанским предме "тима тако и по иступним делима извршне су кад их одобри надлежни првостепени суд, и стога се против њих не може више подносити никаква жалба — 95 25, 20 аи 27 6 грађан. суд: пост. у вези чл. 15 и 18 уредбе о убрзању рада и 59 • 15 и 16 полиц. уредбе. Саопштавање судских одлука жалиоцима информативног је карактера и без утицаја на донету одлуку. Св. Бр. 975.

ХХМШ Суду општине водањске:

За извиђање и пресуђење изборних кривица, предвиђених у закону о општинама, надлежни су првостепени судови — чл. 167 њ истог зак.

ХАХ

Мурату Елезовићу, председнику општине водоврншске: По чл. 122. у вези са чл. 32. зак. о општинама општински часници морају се дефинитивно разрешити од дужности кад буду стављени у притвор за злочине или бесчасне преступе, јер овакав притвор има за последицу губитак бирачког права — тач. 3 чл. 32. истог зак. У овом смислу гласи и

одлука Држав. Савета од 18. новембра 1910 г. Бр. 10919.