Policijski glasnik

СТРАНА 80

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 10

града Бр. 6829, — позивају се ове полиц. влаоти, да Мијаила живо потраже отражарно спроведу. Мијаиду је 23 год. стаса је средњег, плав, очију плавих, косе смеђе, образа дугих, обрва.

како власти тако и приватна лица о томе : да ли су ове варалице учиниле још какву кривицу,

а нарочито да ли су раније осуђивани. (За Оиму је то већ утврђено. Ур.)

Петар РужиЋ

ИЗЈАВЕ И ПОРУКЕ УРЕДНИШТВА Г. В. Д. писару општине Л. Ми смо на оно питање, које напомињете у пиому Вашем од 19. пр. меоеца, одговорили онако како оно у истини постоји. Међу тим нити смо власни то наређење променити, нити смо ми позвани да га нападамо или критикујемо. За то има других путева, па ко надази да је исто наређење неправедно и незаконито, нека употреби правна срества противу тога.

Многи наши пријатељи и претплатници, нарочито писари општински, често нам стављају и таква питања, и траже преко листа одговор на њих, која никад и никако не долазе у област надлежности општинских или полицијских власти, као што су питања о наслеђима и др. Заузети другим важнијим и по општиноке и полицијске власти потребнијим пословима, нити можемо да отигнемо да и на таква питања одговарамо, нити она спадају у круг програма нашег листа. С тога нека насг у будуће поштеде таквим питањима; на нам упућују само она која доиота искрсавају у кругу њиховог службеног рада. Јер, и при најбољој вољи да свакога пријатеља задовољимо, нећемо убудуће моћи одговарати и на пнтања која не спадају у надлежност рада општинских и подицијских власти.

На Распис Г1№ 4436 који је у прошлом броју одштампан у нашем лиоту, обраћамо нарочито пажњу подицијским органима, јер је по жалбама од стране појединаца, потекла и нарочита наредба да се исти одштампа. Записници из Мртвог Дома, роман, због нагомиланог материјала, морао је у овом броју изостати.

Милован СавиЋ

Марко Милентијевић

Јеврем МилутиновиЋ

ИЗ ПОЛИЦИЈСКОГ АЛБУМА Симо МилиЦ Милокан Савић и Марко Милентијевић, хлебарски момци, Јеврем Милутиновић, зидар и Петар Ружић, шкембар, сви родом из Ст. Србије, стављени су по решењу

кварта теразиског, под кривичну истрагу и у притвор због 75 превара, у вредрости од 1850 динара, извршених према појединим личностима, махом хлебарима, у Београду. Преваре ове вршили су тиме што су своје жртве обмањивали као да праве лажне српске новчанице, и у име тога дизале им новац. Кварт теразиски Управе града Београда моли за што скорије извешће,

црних, бркова малих смеђих; био је обријан. Од одела имао је на себи панталоне и гуњ са Ферманом од црног сукна, на главикапу округлу штофану а на ногама опанке.

Симо Милић

Садржај: I. Службени део. — II. Стручни и научни део: 1) Један поглед на казнено право као на науку; 2) Просјаштво3) Телесне и смртне казне. — III. Поучно забавни део: 1) Самоубица; 2) Злочин у Сен-Мору. — IV. Поуке и обавештења. — V. Службене објаве: Тражи се. — Потере. — Из полицијског албума — Изјаве и поруке уредништва.

ШТАМПА КРАЉ СРП ДРЖАВНА ШТАМПАРИЈА

ОДГОЕОРНИ УРЕДНИК Н. ДИМИТРИЈЕВИЋ - ДОСИТИЈЕВА У/1. БР- 16