Policijski glasnik

СТРАНА 232

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 24

година, оредњег стаоа, у дицу црномањаста. Износи с.е Фотографија њеиога деша и моди се сваки ко би знао што год ближе о Љубици, да то саоишти Управи града Београда с позивом на Бр. 20.014 иди уредииштву „Полицијскога Гласника" с позивом на. АБр. 926.

Т Р А Ж Е С Ш Косту Вељковића, агепта из Београда, тражи кварт оавамалски Управе града Београда, код кога има кривично да одговара* Како со он удаљио незнаио куда, препоручујс се свима полицијским и општинским властима да потраже у својим домашајима Косту и у случају проналаска стражарно га упуте кварту савамалском с позивом на Бр. 692 3. Јону Николића, тежака из Манастирице у срезу кључком, који је у ночетку месеца маја нестао, тражи начелник среза кључкога. Јона је стар 3 5 година, с.редњег стаоа, црномањаст, па челу има јодно удубљеље у величини лешника. Моли се сваки онај, ко би што знао о Јони, да о томе извести начелника среза кључког с нозивом на Бр. 6 590.

ИЗ ПОЛИЦИЈСКОГ АЛБУМА Под истрагом и у притвору код кварта теразијскога Управе града Београда због утаје налази се лице, чију олику износимо и које вели да се зово „Милош Дурузовић.", кочијаш по занпмању, родом из Аустро-Угарске, и да га је 1 895. годино смедеревоки првоотепени суд осудио на две године робије због јатаковања. На молбу кварта теразијског да му се пошаљу подаци о ранијој осуди овог лица, смедеревски првостепени суд, актом овојим од 3. тек. м-ца Бр. 16310. одговорио је, да у годинама 1894., 1895. и 1 896. није осуђивано ни једно лице под горњим именом. После оваког одговора кварт се обратио Управи Бсоградоког Казненог Завода и молио за извештај, да ли Је „Милош" тамо издржавао досуђену казну, али је и Управа одговорила, да под горњим именом у означено време није било на осуди ни једно такво лице. Када је за овим ( ,Дурузовић»одведен у Ка,знени Завод и показан чуварима и сгаријим осуђеницима, већина од ових потврдили су, да је (1 Милош" доиста био на робији у год 1895. и да је осуђен са дружиноч двадеоетогодишњег робијата Милана Стојановпћа. бив. четкара из Београда. Услед овога добивена је и ((Друзовићу" прочитана просуда првостепеног смедеревског суда Бр. 2635. од 9. Фебруара 1895. год., којом је за 27 крпвичиих дела (разбојништва, опаспе крађе јатаковања, крађе, с/гоке и т. д.) осуђепо око 20 лица, али је он и носле овога изјавио, да се не сећа тачно да ли је и он са овом дружином био осуђен, н у исто је доба додао да је његова ооуда, и ако је обухваћена том нресудом, била неправедна. После дугог н дугог објашњења најзад је упитао : (( Нма ли у тој пресудп, да је ко осуђен на две године робијеКад му је одговорено да има и да је то неки Милан Нпколић из Гроцке, он је одговорио, да ће по свој нрилици то он бити, пошто је у том времепу живео у Гроцкој, а што се тиче имена „Ми-

Штампа ^раљ. Срп. Државна Штампаркја

лан Николић," то је по његовом уверавању погрешно записано, јер је он увек био и оотаје ( ( Милош Дурузовић. 8 Погато се из овега изложенога јасио видело, да „Милош" прикрива.• свој идентитет, то је решењем кварта теразијског од 14. тек. м-ца Бр. 5432. одлучено, да се на основу члана 5 закона за мерење онио и идентиФиковање криваца подвргие ((Милош® мерењу и фотографи-

((Милош" је родом из Зерање у Аустро-угарској, има 46 година, стаоа је средњег, развијенооти обнчне, очију угаоито зелених, у деоном оку има једпу црну пегу, косе и браде смеђе и по мало проседе, чела к ог, леђа носа изломљених са спљоштепим в^хом. Од оообених знакова има само једну белегу од посекотине у облику ираве липије, иравца вертикалног, величино 2 см. на средипи потиљка. Поред овога нема два доња оекутића.

„Милош" — „Мидан® има оада дугачку браду, али није искључена могућност, да је њу пуотио по излаоку са осуде, да би њоме изменио своју спољашност.

СКРЖЋЕ СЕ ПАЖЊА Јован Марков-Марковић, родом из Сенаде у Банату и поданик^аустро-гароки, прогнат је на

изнад врха грудно кооти иЈ;једну брадавицу у величини кукурузног зрна за 12 см. иопод м у лево од леве сисе. Позивају се све иолицијске и општииске власти, а нарочито пограничне, да на поврагак Јованов у Србију обрате најстрозку пажњу, а у случају већ извршеног повратка да га казне за повраћај из прогонотва и понова прогнају. АБр. 961.

уредник, пуи/ан 3). ЈЈлимиић.

сању, а у исто време да му се и слика изнесе ^ ((Полицијском Гласнику" и овом приликом умоле све иолицпјске влаоти као и сва приватна лица, која би што бдиже знала о овоме лицу, да то одмах доставе АнтропометријскоПолицијском Одељењу или непосродно кварту теразијском.

(свагда у А-угарску 14. тек. м-ца но пресуди начелства среза колубарског округа београдског од 22. пр. м-ца Бр. 4448. Јован има 36 год., отаса је омаленог, развијенооти обично, очију угаоитих, косе и браде црне, чела права, нооа правидпа и широка; од особоних знакова има: једну брадавицу у величини ншеничнога зрна