Policijski glasnik

СТРАНА 8

НОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 1

Убијени Алберт има око 45 год. омален је, ^ носа спљоштеног, бркова великих и црних, браде црне и гапицасте, косе црне, на левој руци нема палца до првог зглоба. Ако би ко шта више знао о убици и убиЈеном, моли се да го достави својој најближој власти, којој ое препоручује, да о свему одмах извести начелника среза зајечарског, који води истрагу по овом делу, с позивом на акт Бр. 20346.

П 0 Т Е Р Е ТЈорђе Ж. Митровић, земљоделац из Нов. Корита, среза тимочког, којп одгонара код начелника среза тимочког за крађу оваца, побегао је из места нребивања, чим је сазнао да се крађи у траг ушло. Он је стар 40 год., средњег раста, смеђ, малих бркова, без браде. Нека га све полицијске и општинске власти нотраже и у случају проналаска страшарно спроведу поменутом начелннпу с позивом на депешу Бр. 12656. Љубомир Младеновић, слуга, родом из Свилајнца, који је пресудом топчидерске полиције кажњен са пет дана затвора и прогонством, 9. ов. м-ца побегао је испред спроводника. Љубомир јо стар 2 4 године, средњег стаса, сувоњав, очију црних, у лицу црномањаст, браде и бркова црних, кад говори мало

врска, од одела има на себи; капут и панталоне од плавог штоФа, на глави црн шешир, на ногама опанке. У последње време служио је у Пожарекцу. Нека га све нолицијске п општинске власти потраже и у случају проналаска стражарно спроведу поменутој полицији с позивом на акт Бр. 3402. Владимир Јовановић, кадфа шлосерски, родом из Крагујевца, одговара код начелства округа нишког за три опасне крађе. Стар је 17 година, раста средњег, косе и очију смеђих, у грађанском оделу. Нека га све полицијске и опгптинске власти потраже и у случају проналаска стражарцо сироведу номенутом начелству с нозивом на депешу Бр. 3 5 702. Непознати крадљивци, ноћу пзмеђу 13. и 14. пр. м-ца, обили су дућан Никрдима Никоднјенића, бакалина из Ниша, па из чекмецета украли 42 динара у разној монети. Опраћа се пажња свмма нолицијским и општпнски.м властпма да крад.ћивце потраже п у случају иропаласка стражарно их спрокеду начелгтну округа нишког с позивом иа акт Бр.. 25 4 1 0. Два непозната разбојника, 19, пр. м-ца, око 7 часона у вече, иресрели су Сотира Митпћа, бакалина из Ннгаа. кад јо овај пгаао куђи посећи са собом дневни пазар, иа бацпвш'и му паирику у очм оборе га на земл.у м почну му новац отимати. Али услед Сотировог запомагања разбојницн се уплаше и побегну. По прич&њу Сотировом оба су разбојпика били у сукненом оделу, од којих је једап раста впсоког и на глави је имао шубару, а други је малог раста. Нека све полицијске и општииске власти живо потраже ове разбојнике и у случају проналаока стражарно их спроведу начелству округа ппшког с позивом на акт Бр. 255 1 3. Драгутин Лазић, скитач циганин, родом из Јасенова, с,реза ресавског, решењем ћупријског ирвостепеног,суда станљен је у притвор због крађе стоке, али је по извршењу крађе отумарао мз моста пребивања. Он је стар 17 година, очију црних, у лицу црн, од одела има иа себи : сукнене чакшире и аитерију, на глави црну гаубару, а на ногама опанке. Нека га све полицијске и општинске власти »потраже и у случају проналаска стражарно спроведу поменутом суду с нозивом на акт Бр. 3 3079. Непознати крадљивци, ноћу између 21. и 22. пр. м-ца обили су дућаи Светозара Јефтмћа, месара из Раче, и украли из Фијоке 450 дииара у банкама, око 200 динара у сребру и око 40 динара у двопарцима. Обраћа се пажња свима пблпцијским и опгатинским властима да крадљивце живо потраже и у случају проналаска о томе известе начелника среза лепеничког с позивом на депегау Бр. 22 4 5 7.

СКРЕЋЕ С Е ПАЖЊА Код начелника среза копаоппчког налазе се два вола, од којих је један матор 8 година, длаке сиво-шарене, белореиаст, обичних рогова, без роваша п жига, а други је, матор 8 година, длаке плаво-сиве, виластих рогова, без роваша и жига. Нека све полицијск.е и општипске власти потраже сајбију ових нађених волова, и уиуте га иоменутом начелнику с позмвом на депепту Бр. 6971.

на нола сага пред овим местом, тражили су руде на једном стрмном брду до првог сумрака, али попјто их нису могли наћи, то се крену натраг. При оиласку низ брдо Алберт отпоче псовати и грдити ЈозеФа гато га лаже да има злата, и претити му убиством — овако ЈозеФ изјављује — али га овај у намери иредухитри, и у најгушћој гауми испали на њега један револверски метак. Видећи да се Алберт, који је одмах иао, још миче, ЈозеФ му приђе и опали јога трн метка, и то из такве непосредне близине, ла је барут опржио иогинулог.

Убица Јозеф стар је око 3 5 год., средњег је раста, у лнцу сувоњав, ио лицу мало пегав, бркова малих и плавих, косе смеђе и кратко огаигаане, брија се, на левој руцн има тетовираи знак у виду ленгера и руже са три цвета, који се једним делом налази на гааци а другим на зглобу ; на десној долактици, за 8 см, изнад шаке има теговиран знак у виду срца са словима: „Р Ј » п «Ћ. Ј и најзад, на деспој пози, с иреда на бутинм, нма тетовиран знак у виду двоглавог орла са крстом у сре СIС . ' дини и наиисом : — . с с

Погптб је јогп опљачкао своју жртву, убица ЈозрФ дође у Доњу Б. Реку и доставн општинско:ј влаг.ти, да су му непознати ллпковци убпли на путу брата Алберта, али је игтрига убрзо показала, да је он убица, гггто је најзад м сам признао.

Штампа 1\раљ. Срл. Државна Штампаркја

уредшк, пушан Ј>. уЈлимпић