Policijski glasnik

СТ. АИА 160

ИОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

ВРОЈ 19

Штампа ^рагв. Срп. Државка Штампарија ургднкк, пушаи Јј. ЈЈлимпић

пдан, разрок. Пронађеце треба епровеоти поменутом начелвику. Милана Милутиновића, из Кривог Вира, бин. обуђеника; који је пре изнееног времена отумарао из места нребивања-, тразки паче.шик среза бољевачког актом Бр. 5674, ради издржаваља двогодпшњег полицијског надзора. Милан је сгар 3 6— 40 година, косе и бркова смеђих, брија се; од одела има на себи црне чакшире и гуњ, јелек, на ногама пресне опанке, а па глави шубару. Пронађеног греба спровести поменутом пачелнику. НАЂЕН Ј1 Е Ш На дан 2 4. пр. м-ца Дупав је избацио код Кудака, у срезу негогинском, једап непознат човечји леш, чија идентичност досадатњом вођеном истрагом још није утврђена. Леш је дугачак 1*60 —1 - 70 м., обично развијен, округле главо у пречнику од 30 см., косе смеђе и дугачке 7 см., бркова смеђих, брија се; на себи има од одела једну иоткошуљу од белог платна која се закопчава код врата црним дугметом, а ио њој једну кошуљу од оксФорда у боји, црн стари прслук, црне папталоне исцепане па коленима, на ногама има бапаћанске оиапке и шаране чарапе од фула којо су навучене преко панталопа и везане узицом испод колепа, око појаса има обвијен један грао капут возан узицом. Прегледом није нађен никакав траг од насилне смрти. При иретресу код п>ега је нађена једна табакера од хартије у којој јо била једна цигарета дувапа са срнским грбом, два гри папира и једно парче хартије на ком-е јо нанисано : „Зорка Јоваповић — собарица Иожаревац Драга Перићевића певачица Београд. Крста. 8 Деш је био у води 6 — 7 дана. По оделу може ое •закључити да је непОзнато лице било по занимању радпик. Пачелник среза неготипског, актом Бр. 4715, моли све по.шцијске- и опнггииске власти, а и прнватпо, да га известе, ако би ма пгга зпадн о лету овога непозиагога човека, што би нш.ад у корист утврђевања њогово идаптнчности.

П 0 Т Е Р Е На дап 1 4. пр. м-ца на путу иза Неготина два непозната лица дигди су на преваран начин Анти Живановићу, земљод. из Поповице, 210 дипара у српским новчаницама од 10 динара. Досадан.ом вођеном истрагом није се могло пронаћи која су то лица, али се мисли да су то неки од паших познатих коцкара и варалица. Један је од њих стар 25 — 26 година, средњег раста, црпомањаст, са малим брковима; од одела имао је па себи дугачак црн канут, на глави црп штофан шешир а на ногама чизме, а други је стар 3 0 година, омален, има кукаот ноо, у сељачком оделу. Нека све полицијске и општинске власти потраже ове непознате варалице и у случају проналаска сгражарно их спроведу начелнику ореза крајинеког с иозивом на депешу Бр. 3 497. Стана Станојка жена Јанка Јовановића, Милева жена Потра Ђорђовпћа п Ката зкена Марка Ранковића, скитача цигана, решењем чачанског првосгепеног суда од 12. апрнла 1 905. године Бр. 1 0 47 4, стављени су под поротни суд н у нритвор због крађа коња извршепих у 1 90 4. години. Стана је стара 2 5 — 28 година, Милева 22 - 25 а Ката 20—2 3 година. Лични њихов опис непознат је. Како се Отапа, Милева и Ката нису до сада могле пронаћи да им се горње решење саопшти и у притвор ставе, то нека их све нолицијске и општинске власти живо потраже н у случају иропаласка снроведу поменутом оуду с позивом на акт Бр. 12266. Марко Ђорђевић „Чапкун", коцкар, родом из Шапца, и Драгољуб Степановић, коцкар, родом из Параћина, 28 пр. м-ца извршили су једну превару у Крушевцу, па су по извршењу дела одмах побегли. Марко је

потрагке и у случају нроналаска стражарно их спроведу начолству округа крушевачког о нозивом на депошу Бр. 4208. Спира Та. Митић, бакалски момак и сензал из Лосковца, решењем начелника среза јабланичког од 25. аирила ове год. Бр. 6964. стављен је нод кривичну истрагу и у притвор за додо паљевине дућана. Спира је отар 19 година, средњег раста, косе смеђе, очију -жућкастих, ћосав; од одела имао је на себи капут од штоФа, панталоне од шајка, на гдави шубару а на ногама опанке. Како је Спира, према извештају начелцика среза лесковачког отумарао из Лесковца, то се скреће пажња свима полицијским и општиноким вдастима да га нотраже п у случају проналаска стражарно спроведу поменутом пачелнику «■ нозивом на депешу Бр. 743 4 Крађе стоке. Поћу пзмеђу 18. и 19. ир. м-ца пепознати крадљивац украо је са пашс једну ко.билу Николи Поп. Стојићу, зомљодедцу из Јабуковца. Кобида јо магора 10 година, длако црне, висока 1*48 м., на леђнма има убој од седла. Акт начелника среза брзопаланачког Бр. 3 58 0. Ноћу између 27. и 28. ир. м-ца непознати крадљивци украли су две кобидо из затворене авлије Таси В. Милошевићу„ земљоделцу из Ливадице. Једна је кобила матора 5 година, алагаста, цветаста, висока 160 см., са жнгом „К", а друга је матора 2 године, длако зелоне, цветаста. Акт начелника среза моравског округа пожаревачког. Бр. 68 9 4. Ноћу између 1. и 2. ов. м-ца иепознати крадљивац украо је из отворепог обора једну краву Вељку Милошевићу, земљоделцу из Кулиновца. Крава је магора 8 годнпа, длако сиво плаве, виластих рогова, с.теона. Денеша начедника среза трнавоког Бр. 4619.

СКРЕЂЕ СЕ ПАЖЊА

И',од на 1 (елника среза алексипачког палазе се у притвору познати коцкарн: Лазар Николић Марковић, из Боограда и Милутин Милошевић „Иора'', из Крушевца. Обраћа ое пажња свима властима ако би знало да оу Лазар и Милутип изнршили како казни .мо доло, да о томо известе помепутог пачелннка п позииом иа депешу Бр. 5230.

Пепознати крадљивац 16. нр. м-ца отворивдш удешеним кљуЧем врата на канцеларији школе подгорачке, кад у њо;ј пије било никога, ушао је унутра и обивши Фијоку па једном отолу украо је из исте два школска почата од мосицга: један за. восак а други за мастило са. натппеом (,Краљ. срп. основна школа подгорачка." Скроће се пажња свима полицијским и општииским властима да потраже. ове крадоно печате и у. случају пропадаска о томе известо пачелника сроза бољевачког с позивом па акг Бр. 5 46 1.

стар 3 8 година, висок 1 м. 5 5, добро развијен, косе смеђе, очију жуто затворених; од особених знакова има: а.) брадавицу у величини зрна од сочива за 4 см изнад корена носа; б.) брадавицу воличине пшоничног зрпа за 4 см испред левог уха, и в.) брадавицу у ведичини зрна од сочива за 2 ом. изнад упутрашњог краја деве кључпе кОсти. До рада јо три пута оудски осуђивап. Опис Драгољубов непознат је. Пека' их све полицијске и општпнске власти живо !

Ноћу измођу 1. и 2. ов. м-ца неиозпати крадљивци украли су две кобиле Мидану Пејићу, из Прњавора, среза мачванског . у седу Вукони, орезу тамнавоком, кад јо со враћао са убског вашара. Једна је кобила матора 13 година, доратаста-, са жигом положено „К", а друга је матора 4 године, доратаота, цвотаста, ждребпа, бсз жига. Допеша начелотва бкруга подриноког Бр. 7 485.