Policijski glasnik

СТРАНА 400

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

ВРОЈ 49

дугачким цевима и белим корицама ; једну никдену дуванску кутију; једну кутију са пет бољих бријача; један црн зимски капут од дастика са оомотском јаком и монограмом 0 Љ. С." и једну половину лоза класне лутрије 3 4 коло Бр. 001 44. Позивају се све полицијске и општинске власти да потраже ове непознате крадљивце и крадене ствари, и о резултату тражења да извеоте начедство округа крагујевачког с позивом на депешу Бр. 1 9003.

И 3 ПОЛИЦИЈСКОГ А Л Б У М А У последње време дешавало се доста опаоних крађа по Београду, али су крадљивци били

И заиота је тако било. Полицијска је власт извеотила о тим покрађама трговце који тргују оа шампањем, и ту је сазнала, да је 19. пр. м-ца једно лице нудило на продају једну Флашу шампања деликатесним радњама г.г. Денића и Перода у Кнез Михаиловој улици. Оба трговца су га одбила, али је г. Денић 22. пр. месеца наишао на улици на то иото лице и привео га кварту. Узет на кривични иопит крадљикац је изјавио да му је име Блајхер Нандор, бив. келнер; признао је да оу Флаше шампањера крадене и да му их је дао ради продаје његов оународник Бела Кон, такође бивши келнер. Енергичним радом полиције ухваћен је Бела и пронађене су крадене Флаше код једног трговца у главној чаршији и код једног на Дорћолу, па су, разуме се, одузете.

Оба су крадљивца признала дела, али ое оумња да имају оаучесника и јатака, што ће ое иотрагом утврдити. Влајхер је родом из Горње Угароке, отар 2 3 године, виоок, зелених онију, црномањаст, малих црних бркова. Бела је иотих година, омален, риђих бркова и коое, у .шцу јако пегав; обојица оу елегантно обучени. Изноое се ФотограФије ове двојице крадљиваца и моле ое влаоти и приватни, ако би знади каквих података о њима, да их доставе кварту савамалоком Управе града Београда о позивом на Бр. 1 3339.

Ноћу између 12. и 13. пр. м-ца непознати крадљивци украли су једну кобилу Милану Ј. Петровићу, земљоделцу из Танде, среза норечког, кад је он био у селу Лукама срезу крајинском код Јована Јанковића, земљоделца из Лука. Кобила је матора. 8 година, длаке црне, на врату пма мало беле длаке. Депеша начелника среза поречког Бр. 80 6 2.

зле среће — већином оу иохватаии. Читаоцима ће, по свој прилици, бити познато из дневних лиотова, да су у размаку од неко.шко дана извршене две опасне крађе шампањера г.г. Луки

У току истраге доказало се, да су Бела и Нандор 2. новембра т. г. извршили опаону крађу отвари из виле на Топчидероком Брду г. Драгомира Радуловића, банкара овдашњег. У стану

Ноћу између 18. и 19. пр. м-ца непознати крадљивци укради оу једног коња Петру Мујдићу, земљоделцу из Тинде, ореза поречког. Коњ је матор 6 година, доратаот, без роваша, са жигом а О (< . Депеша начелника ср. поречког Бр. 8023.

Ноћу између 2 5. и 26. пр. м-ца непознати крадљивац украо је једног коња Милораду Будисављевићу, механџији из Шипца. Коњ је матор 5 година, доратаст, без роваша, са жигом „Т 8 . Депеша начелства округа подринског Бр. 1 889 6

На дан 7. ир. м-ца непознати крадљивци украли оу једну кобилу Љубиоаву Јевтићу земљоделцу из Бошњана. Кобила је матора 9 година, висока 1 • 39 см., длаке зелене, цветаста, лиоаота, брњаота, оа жигом положено кВ". Депеша начелника среза темнићског Бр. 1 1 596.

Ћеловићу и Авраму Озеровићу, трговцпма овд. Полицијска власт је одмах знала, да ће крадљивци на сваки начин покушати да продаду шампањер, и да ће јој бити на руци они којима буде покрађа понуђена ради куповине.

крадљинаца нађено је готово све покрадено г. Радуловићено покућанотво. У исто време нпђен је и један украден коФер са стварима г. Милапа Јевремовића, рачунош питача овд., и још неке друге крадене ствари, за које се није утврдило чије оу.

На дан 23. пр. м-ца непознати крадљивци украли су једну кобилу Миленку Грујићу, земљод. из Д. Кречила. Кобила је матора 2'/ 2 г0 " дине, средње величине, доратаста, цветаота, без роваша. Депеша начелника среза темнићског Бр. 1 1977. Обраћа се пажња свима полицијским и онштинским влаотима на ове покрађе.

Ноћу између 10. и 11. пр. м-ца непознати крадљивцн украли оу једног коња Васи Крстићу, из Видовца. Коњ је матор 6 год., беле длаке, без жига и роваша, а на ногама има турски ков. Исте ноћи непознати крадљивац украо је једног коња Ненку Вукићу, из Видовца. Коњ је матор 5 година, беле ддаке, без роваша, на ногама има турски ков. Акт начелника среза заглавоксг Бр. 17 418.

Штампд 1^раљ. Срп. Државна Штампарија

уредник, пушан 3). /јлимпић