Poljoprivredna čitanka za seoske škole

50

Сваку испражњену леју треба одмах прекопатп. а по потреби п пођубрити. Неко поврће остаје на месту где га м посејемо, као першун. мрква, спанаћ идр., само га доцнпје, где је прегусто понпкло, i троређујемо, да се боље развпја, а од неког опет

Роткви /«?.

Црни лук.

изводимо најпре расад, па га онда на одређено место расађујемо,. као купус, паприку, патлиџан пдр. Много утиче на порашћпвање биљака н заливање , које крепп п оживљава сваку биљку. Заливати треба % ipe и иосле захода сунца. На свпма засејаним лејама треба пзмеђу биљака земљу што чешће копати и сптнптп, па онда плевити , да нпкад травуљнна не обуз.ме поврће. Кад све овако урадите, онда можете очекпвати н добар успех од вашег рада.

Ciithii боси.шк.