Prosvetni glasnik

РОСВЕТ

ИЗЛАЗИ ДВА ПГТ сваког мескца у свескама од 3 и више табака. дкна је: за србију 12 дии., а за ЦрНУ ГоРУ, г>угагску, Босну, Херцеговинј', Аустро-Угарску, Румунију и Турску 16 динара НА годину

иретплата се шаље уп[)«!!!! државне штампарије, а рукописи уредништву.

■ II београду, 15. јума 1882.

XI свес^а

У

година III

Премештаји и разрешења од дужности наставника основних школа

I Премештен је: У о к ру г у ваљевеком: Г. Димигрујс Илић, учитељ iii и IV разрсда основне шко .10 на Убу, у i одељсњс ii разреда основне школе ваљевске, 10. Јуна о. г., но молби.

Актом г. министра иросвете и црквених иослова | II Разрешени су: У округу београдском: Г. Риста Стојаковић , учитељ основне школе у Умчарнма, 27. Маја о. г. У округу крагујевачком : Г. Андрија Радисављеви/г, учитељ основнс школе у Баточини, 10. Јуна о. г.

"V П\/Г I 3 Л. ~Ш. Василије АндриГг, учитељ основне школе изваричке, у ножаревачком оругу, умр о је 6. Јуна о. г. Записнин Главног Просветног Савета

САСТАНАК СХ 28. Априла 1882. у Београду Били су: председник Д. Нешић; заменик нредседников Ј. Пецић; редовни чланови: Љуб. Клерић, Арх. Н. Дучић, др. В. Бакић, М. Зечевић, М. Миловук, Драг. Јовановић, др. Д. СтеФановић. Ванредни чланови: М. Валтровић, Св. Вуловић, Љуб. Ковачевић, Јов. "Борђевић, Бор. Тодоровић и П. Никетић. Иривремени поеловођа др. Ник. Ј.Петровић. I Привремени иословођа чита записпик 109 састанка, који Савет прима. ii Министар аросвете и црквених аослова , писмом својим од 20. Априла ов. г. ПБр. 2889., шаље Савету на прсглед и оцсну превод проте Шивојина Јовнчића. » 110 басна Крилова .« За прегледање тог дела Савет одређује Светислава ВуловиНа и Драгољуба ЈовановиКа. iii Министар аросвете и црквених иослова, писмом својим од 24. Априла ов. г. ПБр. 2460., шаље Савету на преглед и оцену рачуницу за I разред ниже гимназије од Мих. Михаиловића, проФесора. Савет одлучује да се за прегледање умоле г. г. Срета Стојковић и Марко Велизарић. iv Председник саопштава Савегу да треба на место немачких тема за проФесорске кандидате, које су пређе у Савету одбачене, нове предложити г. министру просвете и црквених нослова. Пошто је г. Јов. Ђорђевић, као један од састављача тих тема дао Савету објашњењз о темама које су биле пређе пред Саветом, одлучено је да се по ново умоле г. г. Стеван Д. Ноиовић и Јов. Ђорђевић да Савету предложе теме из немачког језика за проФесорске кандидате.