Prosvetni glasnik

682

НАСТАВНИ ЦЛАНОВИ, РАС1ШРЕДИ Н ДРОГГАМН ЗА Ш1ШЕ ОСНОВНЕ ШКЏЛЕ

Према врсти шко.аа коју општина изабере и према броју наставника има се један или други наставни нлан, распоред и наставни програм и примењивати. И ови наставни програми као и они аа ниже основне школе сад се стално не утврђују, но се оставља да се пајпре у практици опробају, па ирема стеченом искуству они ће се или допунити илн у чему изменити. Докле се то не учини, сви наставници и школски одбори имају се тачно придржавати ових наставних планова, програма и распореда. Ја ћу водити тачан рачун о извршељу ове наредбе, јер од тога зависи да виша основна школа, као нова установа, пође сигурним кораком унанред.

Начелство — Управа — ће свакој основној школи у округу -- вароши — и сваком школском одбору доставити по један комад ових програма, нлаиова и распореда , с препоруком да се по њима у свему управљаЈу. Где буде још ове године виша основиа школа заведена, ту ће се и сваком учитељу дати по један прнмерак наставних планова. ПБр. 8990. 10. Сеитембра 188 ( год. У Београду. МИНПСТАР ПРОСВЕТЕ И ДРКВЕНИХ НОСЛОВА, Ст. ^ОВАКОВИЋ С. р.

I НАСТАВНИ П/1АН0ВИ

ЗА

ВИШЕ ОСНОВНЕ ШКО./1Е

А. НАСТАВНИ ПЛАН За подељене варошке више мушке основне школе

4. 5. о. 7. 8. 9.

НДСТАВНИ ПРЕДМЕТИ

1. Наука хришћанска 2. Српски језик (Читање. Трговачко и занатлијско нисмоводство) 3. Рачун (Трговачко н занатлијско рачунање) * Земљопис Историја општа Геометријски облици с геометр. и слободоручиим цртањем Основи Физике и хемије Певање Гимнастика и војничко вежбање

Свега

(I

2 4 5 3 3 6 3 2 2 30

VI

2 6 3 4 8 3 2 2 30