Prosvetni glasnik

15

ПРОСВЕТНИ глд

и:л.ш ДЗЛ П7Т сваког мкседа у свескама од 3 и више тав4ка. Цепа је: за Срвију 12 дин., а за Црну Гору, Бугарску, Босну, Хкрдеговину, Аустро-Угарску, Румунију и Тур- x ску 15 динара на годину. 'ј'

претплата се шаље

УПРАВИ КРАЉ.-СРП. ДРЖАВНЕ ИЈТАМПАРИЈЕ,

а рукописи уредништву.

V и VI свес^а у београду, 15. и 31. о^тобра 1884.

година V

УНАЗИ ЊЕГОВОГ ВЕЛИЧАНСТВА

Његово Величанство Ераљ благоволео је, на иредлог иредседника министарског Савета, министра сиољних иослова, указом својим од 9. Октобра о. год. иоставити: За .министра просвете и црквееих послова Стевана Д. ПоиовиКа, реФерента за основну наставу у министарству просвете. Његово Величанство Краљ благоволео је, на иредлог иредседника министа рског Савета, министра сиоувних иослова, указом својим од 1). Октобра о. год. иоставити : Д-ра Јосифа ПанчиКа ироФесора Велике школе за члана Државног Савета.

Његово Величанство Краљ благоволео је, на иредлог министра иросвете и црквених иослова, указом својим од 21. Октобра ове год. иоставити : у великој школи : Досадање државне питомце: Андрију ЂорђевиКа за нроФесора Римског и Међународног права; Милана ПедељковиКа за суплента Астрономије и Метеорологије; Љубомира НедиЛа за суилента Историје ФилосоФије^ Психологије и Логике.

Његово Величанство Краљ благоволео је, на иредлог министра иросвете и црквених иослова, указом своуим од 29. Октобра ове год. иоставити : у богословији : Димитрија Навловипа, суплента, за ироФесора. СинЏла Фирмилијана, суплента, за проФесора. Јеврема ПојоииКа, суплента, за проФесора.

Постављење хонорарних професора

Актом министра иросвете и црквених иослова иостављени су: у великој школи: г. Ђорђе ПавловиЛ, министар на расположењу.

г. др. Јосиф ЛанчиЛ, члан Државног Савета, ::а хонорарног проФесора Ботанике.

за хонорарног проФесора Грађанслсог Ваконика.