Prosvetni glasnik

ПРОСВЕТНИ ГЛАСНИК ИЗЈ1ДЗИ Д2Д п7т сваког месепа у свескама од 3 и I претплата се шлље више табака. цена је г за ср БИЈУ 12 дин., а за ц р НУ у УПРАВИ ГоРУ, Б у ГАРСКУ, Б о СНУ , Хе РЦЕГОВИНУ, А у СТРО -У г АРСКУ , ^ К^.-ОЗРГХ. ДРЖАВНЕ ХХХТ Р умунију и Т урску 15 динара на годину. у а РУКОПИСИ уредништву. XII СВЕСЈ^А . у ^еограду 50. ј!уна 1885. ГОДИНА VI Разрешења од дужности наставника средњих школа АКТОМ МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ И ЦРКВЕНИХ ПОСтЛОВА разрешен је; У ЛЕСКОВАЧКОЈ НИЖОЈ ГИМНАЗИЈЧ г. Лука ДожудиК, вероучитељ, 8. Јуна ове године.

Разрешења од дужности наставника основних школа

р. КТОМ МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ И ЦРКВЕНИХ ПОС,ЛОВА

Разрешени су: У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ г. Јоца МирковиЛ, привремени учитељ основне школе рсавачке, 15. Јуна ове године по жолби. У ЋУПРИЈСКОМ ОКРУГУ г. Ђасилије БандовиК, учитељ шкоде дубничке, 12. Јуна ове године, но одлуди Гдавног Цросветног Савета.

Умрли: Драгутин КузмановиК, учитељ шкоде салаковачке у пожаревачком округу, иреминуо је 2. Јуна ове године после дужег боловааа. Станисава ХаџиКева, учитељица школе горњомилановачке, преминула је 4. Јуна ове године.

КАРАКТЕРНЕ СЛИКЕ ИЗ ОПШТЕ ИСТОРИЈЕ (по р. јЗ. Ј^руве-у) ф (Наставак) 7. Глигоријева смрт. РудолФОву смрт за казну божју. Тако је Рудолфова смрт беше за Хенриха ве- Хенрихова партија расла сваког дана и лика срећа. Млоги његови неиријатељи из- на скоро је опет постала тако јака да је губили су храброст, а некн су држали могао у брзо са војском у Италију поћи. 47