Prosvetni glasnik

ПРОСВЕТНИ ГЛАСНИК 6р. б. XV. СЛУЖБЕНИ ДЕО

УКАЗИ ЊЕГОВОГ ВЕЛИЧАНСТВА КРАЉА ОДДИКОВАН.А Указом Њег. Вел. Краља Александра I., од 10. априла ове год., одликовани су : Орденом Таковског Крста другим редом: г. Андра ЂорђевиК, мипистар просвете и црквених послова; Орденом Св. Саве трећим редом : д-р Драгигиа МијушковиК, проФесор Вел.. ]11коде; Орденом Св. Саве петим редом : Милка Св. ВуловиКа, кдасна учитељпца Више Жен. Шкоде у пенсији; Стојан Ђурђевић, учитељ 1 осн. шк. V пенспји; Михаило СимиИ, учитељ у Ноћају; Сава ТанасковиЛ, учитељ у Врању, и Василије ГолубовиЛ, учптељ у Брусу.

МИНИСТАРСТВО ПЗРОСВЕТЕ И ЦРКВЕНИХ ПОСЛ.ОВА Указом Њег. Вед. Краља, од 29. априда ове год., отпуштен је из државне сдужбе, на осн. §-а 76. зак. о чиновн. грађ. реда, Бранимир РајиК, реФеренат IV. кдасе за црквене посдове. Указом Њег. Вед. Краља, од 1. маја ове год., постављени су: за статпстнчара II. класе Зарија Р. ПоиовиК, статистичар III. кдасе у пстоме министарсгву; — за реФерента IV. кдасе за црквене послове Милан НешковиЛ, нстражни судпја за срезове врачарски и космајски, окр. подун., по потреби службе.

ГЛАВНИ ПРОСВЕТНИ САВЕТ Указом Њег. Вед. Краља, од 13. априла ове год., постављени су за редовне чланове Савета: Стеван Ловчевић, директор I беогр. гимн., и Димитрије ЈовановиЛ. директор II беогр. гимназије. црооветни гласник 1894.

ВЕЛ.ИКА НГКОЛА Указом Њег. Вел. Краља, од 2. априла ове год., постављен је за проФесора права д-р Милован МиловановиК, гепер. консул III. кд. у ВудаПешти, по потреби сдужбе. Указом Њег. Вед. Краља, од 5. маја ове год., отпуштеп је из држ. сдужбе, на основу §-а 76. зак. о чиновн. грађ. реда, д-р Јаков НенадовиА, проФесор права у Вед. Школи.

СРЕДЊЕ ШКОЛЕ Указом Њег. Вел. Краља постављени су: у трећој београдској гимназији: за директора и проФесора Дим. ДовијаниК, проФесор исте гимн., по потреби службе, а за проФесора Ђура МилијашевиЛ, директор и проФесор у истој школи — 2. априла ове год.; у враљској гимназији: за директора и проФесора Миливоје СимиК, проФесор III беогр. гимн.,« по постреби сдужбе, а за проФесора Љубомир Давидовић, директор и проФесор у истој школи 8. априла ове год.; у крагујевачкој гимназији: за директора и проФесора Кузман ПаштровиА, проФесор крушевачке гимн., по потреби службе, а за проФесора Милош МарковиЛ, директор и проФесор у истој школи — 1. маја ове год.; у крушевачкој гимназији: за директора п профссора Светозар АтанацковиК, проФ. псте гимн., по потреби сдужбе, а за проФесора Михаило ПоиовиК, директор и проФесор у истој школи — 2. априла ове год.; у неготинској гимназији: за директора и проФесора Ђорђе X. НиниК, проФесор исте гимназије, по потреби службе, а за проФесора Ђорђе СтојковиИ, днректор и проФ. у истој школи — 2. апр. ове год.; у пиротској гимназији: за директора и проФесора Јован МитровиК, директор и проФ. сви28