Prosvetni glasnik

112 с л у ж г,

у шабачкој гимназији: за предавача Милам ПетровиЛ, сврш. фнл .., 28. Фебр. о. г. у београдској Вишој Женској Школи : за хонорарног вероучитеља Шилан ПеришиК, ђакон и писар беогр. дух. суда, 22. јан. о. г. .

разрешења Претписом мпнистровим од 20. Фебр. о. г. разрешен је од дужности Светозар РистиИ, коректор „Српских Новина".

отпуштања Претписом министровим од 27. Фебр. о г. отпуштен је из држ. сдужбе Јован ВидиЛ, ириврем. учит. језика I к .1. у пиротској гимназији.

ОСНОВНЕ ШКОЛЕ нови управитељи Претписом министра просвете и црквених послова ностављенн су за унравптеље основ. школа ови учитељи: У Београду: — на Сави, Никола ЧолаковиК-, — на Западном Врачару, Шихаило ШиленковиЛ; — на Теразијама, Илија ШиљковиЛ; — код Саборне дркве Шилоги Белицки; сви 21. нов. пр. г. и на Савинду Димитрцје Соколовип, 26. нов. нр. год. у округу ваљевском: — у Бранковини, Недељко СавиЛ; — у Миониди, Василије УрошевиИ; — у Обреновцу, Јеремија Томић; — у Доњој Топдици, Војислав Гајић; — у Бајевцу, Никола ЈевтиЛ; у Рабровпци, Шихаило ШаксимовиЛ; — у Бањанима, Шилан Шалешевић; — у Докмпру, Шилутин ПантелиЛ; — у Боговађи, Крсман ПејовиЛ; — у Стублинама, Љубомир СелаковиК; — у Осечини, Десиот СтанојловиЛ; — у Радљеву, Богољуб ТрифуновиК; — сви под 29. нов. пр. год. у округу врањском : — у Бањн, Тома СоколовиЛ; — у Бојнику, Никола К. РистиК; — у Лесковцу, Глигорије ШиленковиК; — у Влад. Хану^ Шилорад ГрбиЛ; — у Печењевцу, Љубомир Вилотијевић; — у Џепи, Стерија ВасиљевиК, сви нод 29. нов. пр. г., и у Корбевцу, Коста ШинциЛ под 2. јан. о. г. у округу крагујевачком : — у Борчу , Драгољуб ТодоровиЛ; — у Гунцатима, Шихаило Поиовић; у Баточини, Никола ШилосављевиЛ; — у Стојнику, Шилоје ШилојевиК; — у Наталинцима, Владимир ШиладиновиК; — у Мал. Крчмару, Шихаило ЈевтиЛ; — у Жпровнпци, Вук ИвановиЛ; у Бадњевцу, Војиелав ЂорђевиА; — у Закути, Алекса ВасиљевиК, сви под 29. нов.; — у Белосавцима,

е н и д е 0

Влагоје ЧоловиК, нод 6. дек.; — у Десимировцу, Петслр АлександровгсК, под 11. дек.; — и у Реснику, Сима ЈевриК, под 15. дек. пр. год. у округу крајинском : — у Борде Ђу, Сава ШибалиК; — у Речкој, Димтрије ЦветковџК; — у Подвршкој, Шарко РанковиЛ; — у Лукама, Никола ПетковиЛ; — у Кладову, Светозар ОгњановиК; — у Прахову, Светозар ШилогиевиК; — у Грабовици, Шилосав ЛазаревиК; — у Гткову, Владиелав КнежевиЛ; — у Голубињу, Крста ЈањушевиИ ; у Дупљанима, Ћура Животић; — у Гудној Глави, Петар ЂорЏви&\ — у Кладушници, Сретен ДимиЛ; — у Копривннци, Теофило Беки& ; — у Корбову, Шилутин АранђеловиИ; — у Вел. Врбици, Виса ФраниЛевиЛ; — у Сипу, Шиленко Шилосављевић; — у Горњанима, Шарко ПилетиК; — у Мајдап-Пеку, Петар В. ЈовановиЛ; — у Јасеннци, Шиладин Ћерамилац; — у Душановцу, Димитрије УзуновиИ, сви под 29. нов. пр. год. и у Уровици, Стојан ИлиК, под 10. јан. о. г. у округу крушевачком: — у Гатајима, Танасије РадовановиЛ; — у Сталаћу, Тодор ИлиЛ; у Каонпку, Љубомир Игрошанац; — у Медвеђи, Шилисав ДедовиЛ: — у Дворанима, Димитрије ШилиЛевиЛ; — у Трстенику, Петар ШихаиловиЛ; — у Александровцу, Вељко ПавловиЛ; — у Сталаћу, Димитрије ТасиЛ; — у Мајдеву, Симо ШкеровиЛ, — свп под 29. нов. пр. г. у округу моравском : — у Варварину, Ђорђе Тодоровип; — у Бачиии, Шарко БабиК; — у Бобови, Војислав ПантелиЛ; — у Доњ. Крчину, Јован ВељиИ; — у Падежу, Аксентије ШилутиновиИ; — у Обрежу, Стојан ВукиЛевиЛ; — у Превешту, Драгољуб ГлишиК; — у Параћину, Ђорђе Јованови&; — у Деспотовцу, Шилан СтојичевиЛ; — у Секуричу, Димитрије СтоЈановиЛ; — у Белушићу, Војислав СиириК; — у Јагодини, Шилан РадојковиЛ; — у Гековцу, Арсеније Поиовић; у Гложанима, Сава Ораховац; — у Бигреници Шилан Ст. НедељковиЛ; — у Троноњу Јеремија Шаринковић; — у Белици, Танасије ШарковиК; — у Свилајинцу, Димитрије ШелентијевиЛ, сви под 29. нов. пр. године. у округу нишком : у Нишу, код Саборне Џркве, Драгутин Тоилица, под 26. нов. пр. год.; — у Читлуку, Шилорад ПавловиИ; — у Јелашници, Љубомир ПавловиЛ; — у Нишевцима, Јован НешиЛ; — у Мозгову, Јаков Шојашевић ; — у Малчи, Антониџ МладеновиЛ; — у Јошаници, Драгомир Ивковић; — у Прћиловици Светозар ЖивковиК ; у Добрујевцу, Светислав БогдановиЛ; — у Лалинцима, Ђорђе ТршиК; — сви 29. нов. пр. г. у Алексинцу, Игњат ШаринковиК, под 2. јан. ове године.