Prosvetni glasnik

С Л У Ж Б Е

Н И Д Е 0

117

Ж. Шкоде с пспитом, 1. окт. пр. год.; — .ча учит. 1. од III п IV р. основне мушке школе у Бајпној Башти Мнлорад АлексиК, нређ. учит. 1. септ. пр. год.; и за уч. оси. шк. у Придворицп Ћира РанчиА, сврш. ђак Учитељске Школе с испнтом, 21. септ. пр. године.

Каменици Андрија Лојиница , свр. ђак Учит. Шк. с испитом, 1. дек. пр. год. у тимочком округу : за сталн. учит. прппр. р. осн. мушке шк. у Грљану Станка НиколиИева, свр. уч. Б. Ж. Школе с испитом, 1 нов. пр. год.; — за учит. III и IV р. осн. муваке шкоде у Вратарници Даница КлајиКева, сврш. уч. В. Ж. Шк. с испитом, 11. дек. пр. год.; — за учит. жен. осн. шк. у Грљану Косара КрасојевиЛева, сврш. уч. В. Ж. Школе с испитом, 1. окт. пр. године; — за учит. припр., I и II р. основне мушке шкоде у Лубници Милева ГлишиЛева, сврш. уч. В. Ж. Шк. с испитом, 1. нов. пр. год.; — за учит. основпе шкоде у Оснићу Олга БслиКева, сврш. уч. В. Ж. Школе с нспитом, 21. септ. пр. год.; — за учитељ. припр. р. муш. осн. шкоде у Оснићу Надсжда БелиЛева, пређ. учит., 21. септ. нр. године ; — за учит. I р. осн. мушке шкоде у Ласову Софија АтанасковиЛева, сврш. уч. В. Ж. Шкоде с испитом, 1. нов. пр. годнне ; — за учнт. I и ирнпр. р. осн. школе у Шарбановцу Милева ПавловиЛева, спрш. уч. В. Ж. Шк. с испитом, 1. нов. пр. год.; — за учит. I. р. осн, шк. у Марнновцу Амалија ПетковиЛева, сврш. уч. В. Ж. Шк. с испнтом, 6. нов. пр. год.; — за стадну учит. I и II р. осн. шк у Гор. Бедој Реци Марија ПетровиКева, привр. учит., 1. декпр. год.; — за нривр. уч. осн. мушке шк. у Кривељу Сима МаринковиЛ, сврш. ђак Учнт. Шкоде с испитом, 10, новембра пр. год.; — за прнвр. учит. осн. шк. у Шљивару, Петар П. РистиЛ, сврш. ђак Учит. Шк. без испита, 16. дек. пр. год.; — за уч. осн. шк. у Оснићу, Светозар К. ЂорђевиК, сврш. ђак. Уч. Шк. с нсинтом, 21. септ. пр. год.; — за стадног учит. II, III и IV р. осн. шк. у Сдатини Сава НиколиК, нређ. нрпвр. учит., 21. септ. пр. год.; — за привр. учит. осп. шк. у Зубетннцу Михаило МарковиЛ, сврш. ђак. Учит. Шк. без испнта, 16. НОВ. 1111. Г0 Ду топличком округу : за ирпвр. учит. сва 4 р. осн. шк. у Ђакусу Теохар ТеохарсвиЛ, пређ. прпвр. учит., 1. окт. пр. год.; — за привр. уч. сва 4 р. осн. шк. у Дубову, Михаило Ћ. ИгњатовиЛ, сврш. богослов, 11. дек. пр. год.; — за привр. уч. I и II р. о<'Н. шкоде у Бдажеву Павле МиљковиК, сврш. ђак Уч. Шкоде без пснита, 11. дек. пр. год.; — за лривр. уч. сва 4 р. осн. шк. } Житорађи Митар БјелиЛ, пређ. привр. уч., 1. дек. пр. године. у ужичком округу : за уч. I. р. осн. шкоде у Кремнима Лука ЈеремиК. уч. у пенсији, 1. нов. пр. год.; — за уч. I р. осп. шк. у Доброселпци, Леаосава ПрапешевиКева, сврш. уч. В. Ж. Школе с 11СПНТ0М, 1. дек. пр. год.; — за уч. I н II р. осн. шк. у Чајетини Косара ПавловиКева, сврш. уч. В.

РАСПИСИ И ОДЛУКЕ МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ И ЦРКВ, ПОСЛОВА

Старешинама средњих школа У смислу министарског расписа од 27. маја 1892. год. ПБр. 5602 н расниса од 23. септембра 1895. год. ПБр. 16.462., препоручујем вам, да и овом прилнком настанете да међу наставницима поверене вам шкоде буде што впше чланова „Књижевне Задруге", коЈа је својим досадашњим радом и издањима засдужида, да се наставници живо заузму да књиге Задругине стеку што више чнталаца и купаца. ПБр. 3628 11. ч-ебруара 1898. г. Београд Министар иросвете и црквених иослова, Андра ЂорђевиЋ с. р.

ПРАВИЛ.А о дрисавнош благодејању у Веливој Школи На основу чдана 16. закона о уређењу Вед. Шкоде прописују се ова Правнда о државном бдагодејању у Вед. Школи. Чл. 1 Државно благодејање могу добити најдостојнији сдушаоци Велике Шкоде који су сиромашнога стања. Њих бира Академски Савет по преддогу Факултетског Савета и Академске Управе. Чд. 2. Као најдостојнији сматрају се они редовни ученици који покажу оддичан успех на испиту зрелости, на испитима из помоћних наука и на стручним испитима, а при том марљиво походе предавања, ревносно учествују у веџбањима у семинарима и другим институтима и владају се у шкодн и ван шкоде нотнуно по закону. Чд. 3. Као сиромашни сматрају се они слушаоцп који немају никаквих срестава за издржавање у шкоди, а после. они чпја су средства недовољна за издржавање и за рад шкодски.