Prosvetni glasnik

172 ПРОСВБТНИ ГЛАСНИК

РАСПИСИ И ОДЛУКЕ МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ И ЦРКВЕНИХ ПОСЛОВА

Директорима свију Гимназија и Сгручиих Школа Решењем својим од 24. новембра ове год. ИБр. 14166. г. Минисхар нросвете и црквених нослова одобрио је, да се књига: „ Одношаји између Србије и Бугарске од XII—ХУ века" од Радослава Агатонови&а може препоручити за књижнице средњих школа. Извештавате се овоме ради знања и управљања. ПБр. 15626. 8. декембра 1900 год. у Београду. Начелник Министарства просвете и црк. посдова Ст. ЛовчевиЋ.

Свима Школским Надзорницима Решењем својим од 8. овога месеца ПБр. 14167. г. Мпнистар просвете и црквених носдова одобрио је, да се књига: „Уирава Добара, за ниже иољопривредне, сеоске Продужне и Грајјанске Школе" од А. МиоковиЛа, управника Ратарске Шкоде може препоручити за књижнице Народних школа гго селима. Извештаиате се о овоме ради знања и нотребног саопштења свима управитељима народнпх шкода, по селима, у Башем подручју. ПБр. 16030. 18. декембра 1900. год. у Београду. Начелник Министарства просвете и црк. посдова Ст. Ловчеви+1.

Свима Школским Надзориицима Решењем својим од 1. Фебр. НБр. 16296/1900 г. г. Министар просвете и црквених послова одобрио је, да се књиге: „Наука Хриш&анска и за III и „Наука ХришЛанска" за IV разред основне школе од Ћоке ИвковиКа, учитеља, мог\ г употребити као иривремени уџбеници у основним школама. Извештавате се о овоме ради знања и потребног саопштења школским одборима и учитељима у Вашем подруч.ју. Бр. 16296. 7. Фебруара 1901 год. у Београду. За начелштеа Министарства просвете и црк. послова реФеренат П. Лазаревиђ.

0*53-