Prosvetni glasnik

БЕЛЕШКЕ

ЈАВНЕ ЗАХВАЛНОСТИ

Његово Величанство Краљ, посехио је ову школу 26. септембра ов. г., и у школи се на предавању задржао пола часа. На захтев Његовог Величанства учениди и ученице певали су, а по том су читали. Његово Величанство похвалило је рад у школи и изволело је поклонити ученицима 20 динара у злату. Ученици и ученице вишљичке школе са својим учитељем у најдубљој оданости нзјављују Његовом Величанству на пажњи и поклону своју захвалност, молећи Свевишњега да Његовом Величанству Краљу Петру I иодари дуг живот и срећну владавину. Бр. 77. 25. октобра 1903. г. У најдубљој оданости У Вишњици. ученпци и ученице вишњичке школе.

Господ. Јеврем Ранић, економ из Радошевца ср. голубачког и г. Милан Стојадиновић, адвокат из Пожаревца, поклонили су за браничевску школу десет комада одабраних књига, да се раздаду о годишњем испиту одличнпм и врло добрим ученицима. У име ученика, који су добили по једну књигу од ових де^џих добротвора, изјављујем највећу благодарност г. г. добротворима са жељом: да се на њих угледају и други дечји имућни пријатељи. Бр. 166. 6. новембра 1903. г. Управитељ У Браничеву. браничевске школе.

„Просветни Гласник" излази у месечним свескама од 6 и више табака, на великој осмини. — Стаје годишне: за Србију 12 динара, за друге земље 15 дипара (франака). — Претилата се шаље Уарави Државне Штамаарије Краљевине Србије у Београду. — Рукоаиси се шаљу уредништву (Министарство иросвете и ирквених иослова у Београду). Они се, на захтев аисаца, враћају.

Одговорни уредник вддд. т. СрАСОЈЕВИЋ Краљице Натадије ул. бр. 82.

штампа ДРЖДВНД ШТД1У1ПДРИ<1Д