Prosvetni glasnik

324

ПРОСВЕТНИ ГЛАСНИК

Том нриликом г. начелник је донео 10 ком. одабраних књига за деду и дао на ноклон добрим и сиромашним ученицима ове школе. За толику иажњу просвећивању народном и на овом поклону, учитељ са одбором гаколским изјављује му највећу благодарност. Бр. 7 15 Фебруара 1904 г. Десимпровац. Школскн одбор

Суд општине богдановачко својим актом од 6 овога месеца бр. 168 доставио је овошколском одбору да су грађанп села Богдановца на своме збору држаном 5. овога месеца донели одлуку да нову школску зграду у Богдановцу, што су о свом трошку у прогалој години подигли, поклањају школској општпни богдановачкој с тим да од исте не траже никакве накнаде за учињене троигкове. Грађапима села Богдановца овим се изјављује најтоплија захвалност а на таквом племенитом и ретком делу мора им свако захвалити. Бр. 27 11 Фебруара 1904 г. Богдановац. Одбор основне школе у Вогдановцу

Унравнп Одбор Народне Банке из обзира на хумани задатак који врши фонд сиромашних учемика-ца зајечарских основ. школа приложио је овоме Фонду 200 динара као добровољни прилог, којим је Народна Банка постала добротвор овога Фонда. Школски Одбор зајечар. основ. школа изјављује Управпом Одбору Народне Банке највећу благодарност на овој племеиитој и родољубивој пажњи.

Госпођа Милева удова ђенерала Ранка Алимпића, изволела је поклонити школи рибарској (Мачва): а. своје дело „Жнвот и рад Ранка Алимпића" у тврдом повезу; б. слику ђенер. Алимпића у дивот оквиру; и в. четрдесет динара у новцу, који се има уиотребити у циљу набавке школских потреба сиротним ученицима ове школе. Предајући јавности овај постуиак г-ђе Алимпићке, управитељ рибарске школе у име евоје и сиротних ученика, нзјављује госпођи Алимпићки дубоку захвалност.

„Просветни Гласник" излази у месечним свескама од 6 и више табака, на великој осмини. — Стаје годишне: за Србију 12 динара, за друге земље 15 динара (франака). — Преталата се шаље Управи Државпе Штампарије Краљевине Србије у Београду. — 1'укоаиси се шаљу уредништву (Министарство иросвете и црквених послова у Београду). Они се, на захтев аисаца, враИају.

Одговопш УГЕДНИК ВДАД. Т. СЦАСОЈЕВИЋ ШТАМ11А К1 'А.111ЦЕ Н а ТАЛИЈК УД. БР. 82, ДРЖАВНА ШТАЈУПАРИаД