Prosvetni glasnik

100

НГОСВЕТНИ ГЛАСПИК

б) општу оцену припремног испита, која се цобија из појединачних оцена појединих наука, заједно са просечном (општом) оценом граФичких радова. Уверење мора бити снабдевено печатом техничког Факултета и оверено ректором Универзитета.

Право на полагање стручног испита добија онај редовни слушалац техничког Факултета, који докаже: а) да има најмање осам пуноважних семестара као редован слушалац техничког Факултета; б) да је слушао и уредно походио предавања и вежбања из наука и вештина из којих се према чл. 36. полаже стручни испит, као и из оних наука које су ирограмом означене за V, VI, VII и VIII семестар дотичног одсека; в) да је положио припремни испит одсека у коме полаже испит; г) да има све граФичке радове који се траже чл. 31. ове уредбе, а који треба да су оверени потписом наставника под чијим су упуством рађени, са назначењем кад су довршени. У једном испитном року не може исти кандидат полагати и припремни и стручни испит.

Пријаву за стручни испит дужан је кандидат поднети ректорату Универзитета и то: за септембароки рок најдаље до 1. јуна, а за јануарски рок најдаље до 1. октобра. У пријави треба да назначи и.з које од главних група наука дотичног одсека,, побројаних у чл. 32. ове уредбе, жели имати дипломски рад. Доцније поднесене пријаве неће се узимати у обзир. Уз пријаву дужан је кандидат приложити уписницу, уверење о положеном припремном испиту и граФичке радове и то : I У одсе^у за грађевинс^е ин^ишере: Најмање по један разрађен пројект, евентуално са статичким прорачуном и извештајем из: а) Дрвених Мостова, б) Зиданих Мостова, в) Гвоздених мостова и кровова, г) Путова, д) Грађења железница, ђ) Земљаних радова и тунела, е)^Пројектовања приватних зграда, ®У-Продактовања привредних зграда, ■ .;^^.з).гГ^ађе.винских машина, и најмање два пројекта из

2. Стручни исиит Члан 30.

Члан 31

'■! т ехн и к е