Prosvetni glasnik

ЈАВНЕ ЗАХВАЛНОСТИ

Г.г. Коста И.111Г1 и Душан Голубовић, трговци из Свилајнца. аослали су управи свилајначке школе но 50 комада књига »Прва помоћ* од д-ра Доб. Гер. Поповића, а г. Мијајло Тодоровић, управ. свил. порес. одељења послао је 2 комада књига »Одабране цриче Гримове" н г.г. Враћа Тодоровићи. трг. из Свилајнца цослали су 5 комада разних књига. да се раздаду ђацима оие мгколе као њихов поклон.

Г. Д-р Доорпвоје Гер. Поцовић, лекар среза ресавског, послао је уирави свнлајначке осповие тколе од сво.јих радова сто (100) комада књнга: 50 комада. »Нега болесника* п 50 ком. »Нега деце' 8 да се раздаду добрим ђацима као његов иоклон.

Г. Антоније Стојиљковић, учитељ из Београда. ноклонио је 6 комада „Уорица« да се раздаду одличнмм ученицима каменичке школе а за иоко.ј душе његовог овде нреминулог сина Момира.

Г. д-р Добривоје Гер. Поповић, ср. гложанској 50 комада своје књиге „Нега ученицима пом. школе о годишњем испиту.

лекар из Свилајнца, иоклонио је школп болесника". да се раздаду ирло добрим

Г. Милутин Пајић, трговац из Клења, иокдонио је школи у Клењу (Мачва) 8 комада књига. да се раздаду одличпим ученицима.

Г. Петар П. Богавац, трговац из Краљева послао је лучинској школи 3 комада књиге /Бачки напредак« п 25 комада књига »Први пут с оцем на јутрењи*, да се о годишњем испиту раздаду ученицима ове школе.

Г. Милентије Божовић, књижар и народни иосланик из Краљева, иоклонио је одбору школе Међуречке 12 комада разних нреиоручених и одобренпх књига, да се истим награде ваљани ученици о овогодишњем испиту.

Г. Димитрије А. Пејовић, свешттник из Зајечара, поклонио је зајечарској основној школи 16 комада својих књига »Дечји идеали« да се раздаду сиромашним одличним и врло добрим ђацима о. годишњем испиту.

Г. Аранђел Симоновић, трговац из Сопотнице, поклонио .је шволи душничко.ј о овогодишњем испиту ученицима четири комада цреноручених књига на дар за .добро учење и владање.