Prosvetni glasnik

БЕ ЛЕШКЕ

ЈАВНА »АХВАЛНОСТ

Одбор Радикалне Отранке за варошиду Иаданку да би очувао трајни сиомен на свога врсиог чдана и ирвака нреминудог Нешу АпдрејевиЛа, бив. овд. абаџију и члана оигат. суда, утгесао је истог за чдана добротвора Фонда снромашних ђака у Паланци са улогом од 60 динара.

На дан освећења основне школске зграде код »Саборне цркве 8 , 23. сентембра ноклонили су гаколи: г. Ача Поповић, гшдустријадац овд. један велики часовнпк, р«гудатор, а г. Андрија Рпети/1, инжињер, овд. 10 динара за ђачку књижниду.

Г. Грујица АџемовиК, учитељ у Београду се'.1ајући се места у коме је више година као учитељ био, поклонио је Трнавској школи пет комада књпга укоричеиа »Зорида 15 на докдон оддичним ученидима исте школе.

Г. Страшамир Ј. ЛазаревиЛ, дорезник из Куршумлије, изволео је доклонити шкодској књижиици осно1!не шкоде у Грабовниди 6 комада књига издање »Српске Књижевне Задруге <( .

Г. Михаило II. ВасиљевиА, писар среза јадранског и г-ђа Милева ВасиљевиКка, бивша учитељица у Боговини окр. тимочког, за успомену на њиховог рано преминудог синчића Момчила — »Мида«, покдониди су 4 комада: »Народие Читанке* и то : једну озиачену књижници и остале одличним ученицима ове шкоде. Управе школоке и овим путем изјављују именованима своју топлу захвалноот, „ Иросветни Гласник" излази у месечним свескама од 6 и више табака, на великој осмини. — Отаје годишње: за Србију 12 динара, за друге земље 15 динара (франака). — Иреталата се шаље Уирави Државне Штамиарије Краљевине Србије у Веограду. — Рукоииси се шаљу уредништву (Министарство иросвете и црквенух аоелова у Београду). Они се, на захтев иисаца, вра&ају.

Одговории УРЕДНИК ВДАД. Т. С(1-Н.СО<ЈЕВИЋ ШТАМДА КРАЉИДВ Н АТАЛИЈВ УЛ. ВР .82. ДРЖ»В»Л ШТА]\ЛПЛРИ«Ј -Д