Prosvetni glasnik

БЕ ЛЕШКЕ

ЈАВНА ЗАХВАЛНОСТ

Његово Величанство Ераљ Србије Летар I благоводео је о својој сдави 30 новембра 1907 годиие одеиути зимским капутима 25 сиромашних ђака тополске основне шкоде.

Г. Стратимир ЛазаревиИ, порезник из Еуршумдије, изволео је поклонити књижници основн 1 школе рачанске дванаест комада одабранпх књига издање Српске Ењижевне Задруге.

Маја месеца тек. године четрдесет ученика-ца корбовске основне шкоде (у срезу кључком), са својим настаиником пропутовали су један део наше отаџбине и упознали се са ирестонпцом. Ово су потовање потпомогли: Уарава Српског Бродарског Друштва издатом повластицом за беспдатну вожњу на лађи од Еладова до Беогрлда; г. Ведизар Цветковић заст. парне пиваре г. Ђ. Вајферта — из Пожаревца са 20 динара; г. Светозар Боторић хотелијер из Београда — са 20 динара; г. Ђорђе Ноповнћ свештеник грабовачки (срез кључки) —- са 10 динара; и ученици-це осн. шкоде на дунавском крају — са 10 динара.

Г. Михаало П. Ђаспљевић, ср. писар и г-ђа Милева М. Васиљеви&ка, учитељица, из Ерупња, за свомен свога сина Драгомира. који је преминуо, посдади су овој школи три комада књиге »Народна читанка«; један комад за књижницу, а два за одличне ученике.

Г. Светозар Д. Лазаревић , трг. из Аранђедовца, на дан полугодишњег помена уписао је своју рано -преминулу супругу Томанију са улогом од сто динара у злату за члана добротвора Фонда сиротних ученика школе наталиначке. Управе школоке и овим путем изјављују именованима овоју топлу захвалноот. „Просветни Гласник" излази у месечним свескама од 6 и више табака, на велчкој осмини. — Стаје годишње: за Србију 12 динара, за друге земље 15 динара (франака). — Претилата се шаље Уирави Државне Штамиарије Краљевине Србије у Београду. — Рукоииси се шаљу уредништву (Министарство иросвете и чрквених аослова у Веограду). Они се, на захтев иисаца, враћају.

одговорни гредник ВДДД. Т. СДАСОЈЕВЦЋ штампа Краљицк Наталијк ул. вр. 82. државна шта]\аплријд