Prosvetni glasnik

СЛУЖБЕНИ ДЕО

РАСПИСИ ГОСПОДИНА МИКИСТРА ПРОСВЕТЕ И ДРКВЕНИХ ПОСЛОВА

Дирет^торима средњих 1ш^о,ла и управите^&има стручних ии^о^да Досада су годишњн извештаји појединих гимназија штампапн у разним Форматима, тако да је било пемогућно новезпвати их заједно и тако пматн све нзвештаје за једну годину у згодном повезу. Да би се та незгода отклоннла препоручујем Вам да од сада штампате годишње извештаје у Формату осмине, чији ће текст бити ргарок 12 а дугачак 18 см. Ш»р. 8818 10 маја 1912 год. у Београду Министар просвете и црквених посдова, Љ. Јовановић, с. р.

Директорима приватних гимназија Неки дирекгори нриватних средњих школа примају приватне ученике на испит, а и многи ми се ученици и ученичкн родитељи обраћају молбама да допустим њима илн њнховој деци полагање испита у приватним средњим школама. Како се по члановпма 50, 51, 52 и 53 Закона о средњим школама приватни исппти полажу у државним средњим школама то, на основи чл. 7 последње алине-е истога Закона, наређујем директорпма приватних средњих школа, да од сада нриватпе ученике не нримају на испит, но их упућују у државпе средње школе. Одстунања од овога за ученике који су учили у приватннм гимназијама или у нарочнто изузетним случајевима, моћн ће бити само по моме одобрењу. ПБр. 9239. 11 маја 1911. год. у Београду. Министар просвете н црквених послова, Љ. Јовановић, с. р.

0ДЈ1УКЕ ГОСПОДИНА МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ И ЦРКВЕНИХ ПОСЛОВА

Господин Министар Просвете н Црквених Послова својим одлукама : Одобрио је у начелу да се откупљене књиге Српске Књижевне Задруге уступају Културној Лиги, но с тим да се Лдга сваки пут обрати Министарству са списком књига које јој буду требале, пошто се о расходавању тих књига води евиденција у Министарству. — ПБр. 5156 од 17 марта 1912.