Prosvetni glasnik

Службени Део

201

Загорки Милутиновићки, привременој предметној учитељици гимназије у Ћуприји, — СНБр. 26824 од 6-Х1-1924 године ; Даници Зделар, професору Трговачке Академије у Великом Бечкереку, СНБр. 27957 од 20-Х1-1924 године. УПРАЖЊЕНО МЕСТО Одлуком Господина Министра Просвете СНБр. 27620 од 14-Х1-1924 године упражњено је место Татјани Кусовац, привременој предметној учитељици гимназије у Призрену.

УКАЗИ Њ. В. КРАЉА АЛЕКСАНДРА I ПОСТАВЉЕЊА Указом Њ. В. Краља од 21 новебра 1924 године постављени су: у учитељској школи у Шибенику: за директора са правима чиновника 3 групе I категорије Д-р Мирко Перковић, професор гимназије у Шибенику, чиновник 4 групе I категорије; у Сплитској Области: за обласног школског надзорника са правима чиновника 1 групе II категорије Данило Петрановић, обласни школски надзорник у пензији.

Указом Њ. В. Краља од 15 новембра 1924 године стављени су у стање покоја по својој молби, а на основи чл. 141 Закона о чиновницима и осталим државним службеницима грађанског реда са пензијом, која им припада према годинама службе: Вид Михотић, учитељ у Подгори ; Обрад Кнежевић, учитељ у Струмици ; Никола Чоко, учитељ у Врбнику; Анте Владиславић, учитељ у Сутивану; Мате Бокотић, стручни учитељ у Дубровнику. Указом Њ. В. Краља од 21 новембра 1924 године стављени су у стање покоја на основу чл. 141. Закона о чиновницима и осталим државним службеницима грађанског реда са правом на пензију која им припада према годинама службе : Петар Радић, надучитељ и школски надзорник у Супетру; Јурај Трипало, школски надзорник у Сињу; Јосип Уршиц, школски надзорник у Београду; Викица Бета-Дражић, учитељица у Ерцег Новом; Петар Марушић, учитељ у Сплиту; Лука Моровић, надучитељ у Сплиту; Анка Новак, учитељица у Сплиту; Вицко Мантић, надучитељ у Врбању; Андро Андриес, надучитељ у Јелси.

ОСНОВНА НАСТАВА

ПЕНЗИОНИСАЊА

н

Ч,