Prosvetni glasnik

Општи део

1057

•о чиновницима и осталим државним службеницима, које ће му се одмедзити према годинама службе проведеним до дана пензионисања са .урачунавањем времена од тога дана до дана обнародовања овог закона о чиновницима и осталим државним службеницима грађанског реда. Члан 2. О извршењу овога закона стараће се Министар Просвете. Члан 3. Овај закон ступа у живот кад га Краљ потпише, а обавезну снагу .добива кад се обнародује у „Службеним Новинама". Препоручујемо Нашем Министру Просвете да овај закон обнародује, свима Нашим Министрима да се о извршењу његовом старају, -властима заповедамо да по њему поступају, а свима и свакоме да му чсе покоравају.

29. новембра 1928. год„ у Београду. Министар Просвете, • Мил. Грол, с. р. Видео и ставио Државни Печат, Чувар Државног Печата, Министар Правде, Мил. А. Вујичић, с. р. П.Бр. 19.645

АЛЕКСАНДАР, с. р. Председнпк Министарског Савета, Министар Унутрашњих Дела, Д-р Корошец, с. р. Потписи остале г.г. Министара следе.

(М. Д. П.)

У Р Е Д Б Е

5. ми АЛЕКСАНДАР I ПО МИЈ10СТИ БОЖЈОЈ И ВОЉИ НАРОДНОЈ КРАЉ СРБА, ХРВАТА И СЛОВЕНАЦА На предлог Нашег Министра Просвете, а на основу чл. 10. Закона о Универзитету и чл. 39. Опште Уредбе Универзитета, прописујемо следећу ИЗМЕНУ И ДОПУНУ у УРЕДБИ ФИЛОЗОФСКОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У ЉУБЉАНИ. У члану 11. мења се XI научна група и гласи: