Prosvetni glasnik

Општи део

Ова одредба имала би важити најраније за оне студенте, који у летњем семестру школ. год. 1928/29. упишу први пут осми семестар. 24. новембра 1928. год. Министар Просвете, М. Грол, с. р.

155. На основи приједлога професорског савјета Економско-комерцијалне високе школеу Загребу, а у смислу чл. 32., којим су издани. испитни прописи за ту високу школу, именујем: чланове испитних повјеренстава за други државни (припремни) и трећи државни (стручни) испит у истој високој школи за трогодиште 1928/29., 1929/30. и 1930/31., и то: а) Повјеренство за други државни (припремни) испит: Филипа Лукаса, јавног редовног професора исте високе школе,. за предсједника и уједно члан аиспитивача за економску географију; Д-ра Еугена Сладовића, јавног редовног професора исте високе. школе, за потпредсједника и уједно члана испитивача за трговачко и мјенбено право; Д-ра Јосипа Нађа, јавног редовног професора исте високе школе, за члана испитивача за основе политике; б) Повјеренство за трећи државни (стручни) испит: Д-ра Давида Карловића, јавног редовног професора исте високе школе, за предсједника и уједно члана испитивача за технику међународне трговине; Д-ра Анту Верона, јавног редовног професора исте високе школе, за потпредсједника и уједно члана испитивача за интернационално (јавно и приватно) право и конзуларну службу; за чланове испитиваче: Отона Бошњака, јавног редовног професора у пензији, за науку о трговини; Д-ра Јосипа Нађа, јавног редовног професора исте високе школе, за хисторију дипломације; Д-ра Милана Ившића, јавног ванредног професора исте високе школе, за политичку економију;

1059'

Београд.

П.Бр. 19.091 26.-ХМ928. год. Постављење за предсједнике и чланоае испитних повјеренстава за други државни (припремни) и треки државни (стручни) испит у Економско-комерцијалној високој школи у Загребу, за трогодиште 1928/29. 1930/31 .