Prosvetni glasnik

3*

Општи део

415

односно учитељске школе, и да није потребно да се молбом обраћају Министарству просвете. По наређењу Министра просвете, начелник Одељења за средњу наставу Д. Илић с. р.

67 Краљевским банским управама за просветна одељења С .н.бр. 9.018 У вези § 69 Закона о средњим школама, 31-111-1930 год. господин Министар просвете под С.н.бр. постављГња 9 ' 018 од 27 ма Р та ове године одлучио је да с поменутим хонораром. се хонорарни наставници од часа имају поегављати са овим хонораром: 1 ) За научне предмете а) по 20 динара: лица са вишим течајним испитом и редовно завршеним факултетским образовањем; б) по 14 динара: лица која имају квалификације за предметне учитеље и апсолвирани факултет или какву другу школу. 2) За вештине а) по 14 динара: лица која 'имају квалификације за професоре и учитеље вештина, као и лица наведена у одељку 1 под а) ове одлуке; б) по 10 динара: лица која имају квалификације за привремене учитеље вештина. Цртање се само у реалкама (а не у реалним гимназијама) хонорише као научни предмет. Ова одлука се има применити и на све хонорарне наставнике од часа, који су као такви радили по средњим и учитељским школама почев од почетка школске 1929/30 године. Изволите предње саопштити свима директорима средњих и стручних школа у Вашем подручју. По наређењу Министра просвете, начелник Одељења за средњу наставу Д. Илић с. р.

68 Краљевским банским управама за просветна одељења и директорима гимназија С.н.бр. 9.019 Извештавате се ради знања и даљег по31-111-1930 год. ступка да је господин Министар просвете Свршетак школског ра- ПО д с н бр_ 9.019 од 27 марта ове године да у овој школској г г години. одлучио: 1) да предавања у IV и VIII раз-