Prosvetni glasnik

1150

Просветни гласник

Предње из практичних разлога Министарство може пренети на наредбодавде II степена на својој територији, који су свакако у могућности да ове податке пошаљу брже и потпуније, па је стога Дирекцији част молити Министарство да све наредбодавце на својој територији упозна са предњим захтевом, како би се на овај начин омогућило правилно извршење закона, а у исто време помогло незбринуте породице улагача." Предњи захтев Државне хипотекарне банке доставља се свима просветним установама на знање ради тачног поступка по истоме. По наређењу Министра просвете, в. д. начелника Општег одељења Ст. Ђ. Стојановић с. р.

219 С.н.бр. 38603 По претставци Кредитне и припомоћне 17-Х1-1933 год. задруге Професорског друштва, да се пре_ „ _ поручи свима школама Библиотека „Луча", може ВО с е еК иабављГти за К0 Ј а ће У Ч ИЉ У националном и општеобрашкол. књижнице и пре- зовном издавати за нашу омладину књиге поручити ученицима као из разних подручја људског стварања, голектира, сподин Министар просвете, под С.н.бр. 38603 од 15 новембра 1933, донео је одлуку: да се Библиотека „Луча", коју издаје Кредитна и припомоћна задруга Професорског друштва, може набављати за књижнице основних, грађанских, средњих и средњих стручних школа. Пошто књиге ове Библиотеке имају првенствено да помогну нашој омладини да прошири своје познавање југословенске књижевности и да употпуни своја знања, школске управе препоручиће ову Библиотеку ученицима као корисну и добру лектиру. По наређењу Министра просвете, в. д. начелника Одељења за средњу наставу Мирко Балубџић с. р.

220 Господин Министар просвете, под С.н. бр. 40291 од 14 новембра 1933 године, одлучио је: да се Стаменовић Глигоров Јован, свршени ученик IV разреда (са положеним нижим течајним испитом) Државне реалне гимназије у Струмици, казни изгнањем из свих средњих школа

С.н.бр. 40291 16-Х1-1933 год. Изгнање Стамеиовића Гл. Јована из свих средњих школа.