Prosvetni glasnik

1152

Просветни гласник

управе, који ће се вршити преко једиог наставника кога директор за то буде одредио. Томе иаставнику приређивач курса плаћаће по 2-5 дин. од часа. По наређењу начелника Одељења за средњу наставу, шеф Наставног отсека К. Дошен с. р.

223 С.н.бр. 42931 Господин Министар просвете, под С.н. .25-XI-1933 год. бр. 42931 од 22 новембра 1933 године, усвоИзгнање Детичека Ци- јиојеодлуку Наставничког савета Државне рила из свих грађанских грађанске школе у Словенској Бистрици: и средњих школа. да се Детичек Цирило, ученик I разреда, казни изгнањем из свих грађанских и средњих школа у Краљевини, без права на „лолагање приватних испита, према § 43 тач. 4 Закона о средњим школама. По наређењг начелника Одељења за средњу наставу, шеф Одељка за грађанске школе Ј. Локас С. р.

224 Господин Министар просвете, под О.н бр. 65632 од 16 децембра 1933 године, наредио је: да свака народна школа (основна и виша народна школа) на своме печату, штамбиљу и натпису на школској згради поред осталога носи иазив: Државна народна школа Печати, штамбиљи и натписи на школској згради морају бити израђени ћирилицом и латиницом, односно латиницом и ћирилицом. На штамбиљу мора бити именован срез и бановина, где се школа налази. — Од овога се изузимају народне школе на територији Управе града Београда и у седиштима краљевских банских управа. По наређењу Министра просвете, начелник Одељења за основну наставу Д. Јакшић с. р.

О.н.бр. 65632 21-ХП-1933 год. Званични назив народних школа.