Prosvetni glasnik

346 Просветни гласник

25 Г1-бр. 4811 основу § 180 Закона о унутрашњој 9-11-1935 год. управи, а у вези са одлуком П.бр. 10740/34, Дисциплински суд При постављам Краљ. банској унравн у Сарајеву — поставље- у Дисциплинском суду при Краљевској Јће члана и члана заме- банској управи дринске бановине у Сараника- јеву за суђеље дисциплинских кризица чинозника ресора Министарства просвете запослених код општих управних власти на територији дринске бановине: за члана Човића Уроша, инспектора у Просветном одељењу Краљевске банске управе у Сарајеву, наместо Бијелића Богољуба, начелника Просветног одељења у истом месту, који се те дужиости разрешава; за члана заменика Драмушића Војина, професора на раду у Просветном одељењу Краљевске банске управе у Сарајеву. 23 фебруара 1935 године Министар просвете Београд С. Ћирић С. р.

П.бр. 1791 18-1-1935 год. Стечај за пријем по 50 редовких слушалаца у прву годину Више педаг. школе у Београду и Загребу. 50 редовних слушалаца—учитеља-ица народних школа. Слушаоци ће имати пун износ својих редовних принадлежности које имају као учитељи. На стечај се могу јавити учитељи-це који се налазе у активној државној служби, а који су најмање са врло добрим успехом положили практични учитељски испит и радили најмање три године у народним школама са одличним успехом. Слушаоци више педагошке школе не могу истовремено бити уписани за ученике универзитета. Одлуке о пријему слушалаца доносиће више педагошке школе, а имају их послати Министарству просвете на одобрење.

26 На основу чл. 6 и 7 Уредбе о вишој педагошкој школи и § 87 ст. 3 Закона о чиновницима решавам: да се путем стечаја приме у прву годину Више педагошке школе у Београду и Загребу за школску 1935/36 годину по

8 фебруара 1935 године Београд

Министар просвете С. Ћирић с. р.