Prosvetni glasnik

602

Просветни гласник

42 П .бр. 973— ГТо претставци Југословенског шахов12-1.1935 год. ског савеза, узевши у обзир важност негоЈугословенски шаховски вања шаховске вештине за народно просавез —вођење послова. свећивање, а на основу тач. 4 и 10 члана 12 Уредбе о уређењу Министарства просвете од 26 јула 1929 године у вези са чл. 2 Уредбе о изменама и допунама у Уредби о уређењу Мииистарства просвете од 7 јула 1933 године, решавам: да Министарство просвете одржава везе са Југословенским шаховским савезом, води евиденцију о раду шаховских удружења и стара се о унапређењу шаховске вештине у Краљевини Југославији. Вођење свих послова спада у надлежност Отсека за народно просвећивање. 30 аирила 1935 гбдине Министар просвете Београд С. Ћирић с. р.

П.бр. 18321 16-У-1935 год.

43 Према указаној потреби одлучујем:

Образац за склапање уговора о ангажовању чланова драме, опере и балета државних обласних и бановинских позоришта. да се уговори о ангажовању чланова драме, опере и балета државних, обласних и бановинских позоришта, за наступајућу сезону и убудуће, имају склапати по приложеном обрасцу, који прописујем за сва државна, обласна и бановинска позоришта. Уколико су поједини уговори већ склопљени, имају се саобразити прописаном обрасцу.

16 маја 1935 године Београд

Министар просвсте С. Ћкрић с. р.

У Г О В О Р закључен између Управе Народног позоришта — казалиш'та — гледалишча у . . , коју претставља потписани управник, с једне стране, и г држављанина рођеног године у , с друге стране. 1) Г ангажује се као члан . . . Народног позоришта у