Prosvetni glasnik

622

Просветни гласник

УНАПРЕЂЕЊЕ У к а з На Техничком факултету Универзитета у Београду: за доцента, чиновника V положајне групе, Митровић инж. Велибор, доцент истог Факултета, чино-вник VI положајне групе (П.бр. 17193 од З-У 1935 год.).

ПОЉОПРИВРЕНО-ШУМАРСКИ ФАКУЛТЕТ ПОСТАВЉЕЊЕ У к а з На Пољопривредно-шумарском факултету Универзитета у Београду: за доцента за катедру пољопривредне и шумарске технологије (хемијске и механичке), чиновника V положајне групе, Бесарић д-р инж. Риста, виши во-јни професор. IV класе Интендантске академије у Београду (П.бр. 16471 од 25-1У-1935 год.).

ОДОБРЕП ИЗБОР ХОНОРАРНИХ ПРОФЕСОРА Господин Помоћник Министра просвете, под П.бр. 1240 од 31 јануара 1935 год., одобрио је избор Подаубскот Евгена, редовног професора Ветеринарског факултета у пензији, за хонорарног професора за анатомију домаћих животиња, физиологију домаћих животиња и ветеринарство на Пољопривредно-шумарском факуЈгтету Универзитета у Загребу, за даље 3 године, са 5 часова предавања и 2 часа вежби недељно, а уз хонорар од 45 динара по одржаном часу предавања и вежби и 20 динара за испитивање. Господин Помоћник Министра просвете, под П.бр. 1239 од 31 јануара 1935 године, одобрио је избор Шкреба д-ра Стјепана, директора Геофизичког завода у Загребу, за хонорарног професора за метеорологију и климатологију на Пољопривредно-шумарском факултету Универзитета у Загребу, за даље 3 године, са 2 часа предавања недељнсг, а уз хонорар од 45 динара по одржаном часу и 20 динара за испитивање. Господин Помоћник Министра просвете, под П.бр. 1140 од 31 јануара 1935 године, одобрио је избор Божичевића Јурја, редовног професора Техничког факултета у Загребу, за хонорарног професора за дескриптивну геометрију на Пољопривредно-шумарском факултету Универзитета у Загребу, за даље 3 годане, са 3 часа предавања и 1 час вежби недељно, а уз хонорар од 45 динара по одржаном часу предавања и вежби и 20 динара за испитивање. ОДОБРЕН ИЗБОР ХОНОРАРНИХ НАСТАВНИКА Господин Помоћник Министра просвете, под П.бр. 3411 од 1 фебруара 1935 године, одобрио је избор Величковића Д. Василија, инжењера пољопривреде и шефа Статистичког отсека Министарства пол>опривреде, за хонорарног наставника за пољопривредну статистику на Пољопривредно-шумарском факултету Универзитета у Београду, са хонораром од 50 динара по одржаном часу. Господин Помоћник Министра просвете, под П.бр, 1238 од 20 јануара 1935 године, одобрио је избор Шукљеа д-ра Франа, директора Геолошког института Краљевине Југославије у Београду, за хонорарног наставника за петрографију и геологију на Пољопривредно-шумарском факултету Универзитета у Загребу, за даље три годиие, са 4 часа предавања недељно, а уз хонорар од 45 динара по одржаном часу и 20 динара за испитивање.