Prosvetni glasnik

768

Просветни гласник

другим заинтересовашш лицима не издају лична и материјална стања државиих службеника — без њиховог знања и одобрења, као и да се спречи рад државних службеника-повереника који таква обавештења дају приватно на штету државне касе." По овлашћењу Министра просвете, заст. начелника ( Општег одељења Д-р Н. Констандиновић с. р.

92 Директор Етнографског музеја у Београду, под бр. 423 од 27-У11-1938 године, доставио је акт следеће садржине: .,Част ми је известити Министарство да је данас потпуно завршен посао пресељавања Етнографског музеја и Музеја српске земље из доеадашње зграде у зграду на углу Његошеве и Кнегиње Зорке ул. 57, па се зграда гаа углу Улице Милоша Великог 15 и Бирчанивове, као и откупљена кућа генерала Маривовића, коју је привремено употребљавао Музеј српске земље, стављају Министарству на расположење. Извештавајући о овоме, молим Министарство просвете да једним расписом обавести државиа надлештва и устаеове да се од данас Етнографски музеј и Музеј српске земље налазе у Кнегиње Зорке улици бр. 57." х По овлашћењу Министра просвете заст. начелника Општег одељења Д-р Н. Констандиновић с. р.

I Бр. 28946 27-VII- 1938 год. Етнографски музеј и Музеј српске земље у Београду пресељени су и налазе се у Кнегиње Зорке ул. бр. 57.

93

III Бр. 49238 На освову реферата надзорника огледних школа да је Државна народна школа „Краљ Александар I" у Нишу погоднија за Огледну школу од садашње Школе „Краљ Петар II", где је за прошлу школску годину била Огледна школа у Нишу, господин Министар прссвете, под III Бр. 49238 од 22 јула 1938 године, одлучио је: 1) да се Огледна школа у Нишу премести у школску зграду „Краљ Алексаидар I" са целим Наставничким колегијумом, а на-

22-УН-1938 год. Огледна школа у Нишу премешта се у школску зграду „Краљ Александар I".