Prosvetni glasnik

783

ПРАВНИ ФАКУЛТЕТ ПОСТАВЉЕЊБ О д л у к а На Правном факултету у Суботици: за чиновничког приправника струке у којој су звања распоређена од IX положајне групе, са месечном платом од 1.070 динара, Динков Д. Ваеилије, званичник-дневничар истог Факултета. Овом се одлуком замењује ранија одлука I Бр. 23200 од 30 јуна 1938 године уколико се одлоси на месечну плату именованог. — (I Бр. 27270 од 6-УШ-1938 год.).

ПОСТАВЉЕНИ ЗА ХОНОРАРНЕ НАСТАВНИКЕ Господин Помоћник Министра просвете, под I Бр. 24595 од 15 јула 1938 године, одлучио је: да се на Правном факултету Универзитета у Загребу постави за хонорарног наставника за општу теорију о држави, са 2 часа предавања сваке друге недеље, Питамиц д-р Леонид, опуномоћени министар у пензији и бивши редовни професор истог Факултета. Хонорар му се има рачунати по 50 динара од одржаног часа предавања и 80 динара од часа ислитивањз. Господин Заступник Помоћника Министра просвете, под I Бр. 16282 од 6 августа 1938 године, одлучио је: да се на Правном факултету Универзитета Краља Александра 1 у Љубљани постави за хонорарног наставника за судску медицину, пеихијатрију и психопатологију, са 3 часа предавања и вежбања недељно, Камин д-р Михаел, примаријус Државне болнице у Љубљани. Хонорар му се има рачунати пб 50 динара од одржаног часа предавања и вежбања.

БОГОСЛОВСКИ ФАКУЛТЕТ ПОСТАВЉЕНИ ЗА ХОНОРАРНЕ НАСТАВНИКЕ Господин Помоћник Министра просвете. под I Бр, 20651 од 20 јула 1938 године, одлучио је: да се на Богословском факултету Универзитета у Загребу постави за хонорарног наставника Обершки д-р Јанко, приватни доцент истог Факултета, за библијскогрчкп језик са 2 часа предавања недељно. Хонорар му се има рачунати по 50 динара од часа предавања и 80 динара од часа испитивања. Гссподин Помоћник Министра просвете, под I Бр. 20652 од 22 јула 1938 годпне, одлучио је да се на Богословском факултету Универзитета у Загребу псставе за даље три године за хонорарне наставнике и то: 1) Кннвалд д-р Драгутин, редовни професор истог Факултета, за црквену умјеткост, са 2 часа предавања недељно; 2) Живковић д-р Андрија, редовни професор истог Факултета, за упутство за састављањс службених списа, са 1 часом предавања недељно; 3) Калај д-р Јанко, гимназијски професор, за старославенски језик и литературу, са 2 часа предавања недељно; 4) Ившић д-р Милан, редовни профееор Економско-комерцијалне високе школе, за социологију, са 2 часа предавања недељно. Хонорар им се има рачунати по 50 динара од одржаног часа предавања и 80 динара од часа испитивања.