Prosvetni glasnik

6

Проеветни гласник

Члан 24 Управник тсчаја прописаће правилник о приредба.ма течаја, који ће одобрити начелник Одељења за народне школе. Члан 25 Сви слушаоци течаја имају код наставе иста права као и чданови Учитељског певачког друштва „Маринковић" у Београду и сви су у погледу реда, рада и дисциплине подједнако одговорни управнику течаја.

Члан 26 Овај правилник ступа на снагу када га потпише министар просвете. 4 јдоадз 1940 гадеие Мвнчстдр цд.вдввте Беогрз;! Б. Максимовић с. р. III бр. 1861

3 На основу чл. 75 Уредбе о домаћичким школама од 31 марта 1937 године прописујем овај ПРАВИЛНИК о ПРИМАЊУ БЕСПЛАТНИХ УЧЕНИЦА И НАЧИНУ ПЛАЋАЊА ЗА ИЗДРЖАВАЊЕ УЧЕНИЦА У ШКОЛАМА ЗА ДОМАЋИЦЕ Члан 1 У школе за домаћице примају се девојке које су свршиле најмање основну школу, фвдички еу здраве, доброг су владања, и нису старије од 20 ни млађе од 15 година (чл. 72 Уредбе). Члан 2 У државне школе за домаћице примају се ученице по расписаном стечају (чл. 73 Уредбе), који се дсставља свима бановинама. Ученице које се пријављују за пријем падносе управи школе прописно таксирану прнјаву са ови.м прплозима: сведочанство о шкиловашу, крштеннцу, уверење о владзњу, уверење да нису удате, и од општине озерену цисхЈену обавезу родитеља, старатеља иди старешине задруге да ће у школи остати до завршетка наставе.