Prosvetni glasnik

Општи део

1Ш.

8) за нАбавке похрошног материјала за извођење огдеда и потребног материјала за израду учила у школи; 9) за набавке намештаја, алата и потрошног материјала за ђачка практична вежбања, и 10) за набавке приручне библиотеке за поједине збирке (упутства за извођење огледа, за одржавање и израду учила).

Почетком школске године старешина школе у споразуму са свима руковаоцима збирака утврђује списак потреба за поједине збирке, у границама расположивих средстава овога доприноса и подпоси га наставничком савету ради доношења одлуке о наб&вци у смислу чл. 113 Закона о средњим школама.

Све набавке из овога доприноса, закључивање погодби за оправке оштећених учила и намештаја збирака, као и узимање у закуп научних филмова, вршиће се комисиски. Комисије од по три члана за поједине збирке одређује старешина школе писменом одлуком по могућству између стручних наставника за дотични предмет.

На рачунима по којима се врше исплате из овога доприноса, чланови комисије констатоваће да су набављене односно' оправљене објекте збирке примили у исправном стању, а у продужењу руковалац дотичне збирке потврдиће пријем истих са ознаком страна и бројева под којима су заведени у инвектар (чл. 11 Правила о инвентарисању).

, У- штампаном годишњем извештају објављиваће се следећи подаци о овом доприносу: кОлика је сума наплаћена, колико је укупно утрошено за потребе свих школских збирака и који су објекти приновљени за поједине збирке у току школске године.

Овај правилник ступа на снагу чим га Министар просвете потпише. / - • • *

Члан 4

Члан 5

Члан 6

Члан 7

Члан 8

18 бктобра 1940 године Београд IV 5р. 14292

Министар просвете Д -р Корошец с. р