Ratnik

602 ЗВАНИЧНИ ДЕО

у оним месецима, кад се порез од њих наплаћује, онако као што то распис ЕЉ 2158. од 1874. прописује, који је нодпуно у важности, јер није расписом НЉ 6552/79. поништен ни замењен,

17. Септембра 1879. год. Београд. 'Минтстар војни,

потијковник,

Јов. Мишковић с. р.

Министарство војно ФА 9528.

159.

Свима командама и војним надлештвима.

У свези са расписима ФУ 16209 и 7769 обзнањује се, да ће се испити за официрске чинове одпочети од !. Новембра "тек. год. због тога, што ће официри код народне војске у идућем месецу Октобру бити заузети око вежбања ове.

Сви официри и наредници, који су се пријавили за редовне испите за веће чинове, полагаће те у Београду: официри код штаба шумадијског кора, а наредници код штаба команде стајаће војске. Она пак господа која полажу накнадне испите за чин што га имају, полагаће их код корпусних штабова у чијој су територији, ако им је тако лакше, а ко жели може то учинити и у Београду, само нека јави о томе дотичном корпусном команданту а овај председнику комисије у Београду за нареднике ради управљања.

Оне официре, који полажу накнадне испите код корпусних штабова своје територије, позиваће нато председници тих комисија — корпусни команданти, а остали позиваће се по определењу чл. 7. правила за испите.

Председницима комисија достављају се спискови пријављеника, који ће пред њима полагати испите, и по !0 комада прописа за ове на употребу.