Ritam

Bostonski sastav THROWING MUSES predvoden baby-face gitaristom Christine Hersh ima album pod nazivom HUNKPAPA i singl skinut sa njega- "Dizzy". Jedni od uzdanica britanskog tinejdærskog popa THE DARLING BUDS sopstvenici su albuma prikladno nazvanog POP SAID. Njihov singl "Hit The Ground" nalazi se na solidnom 46. mestu engleske liste. Voljeni vegetarijanac Steven Patrick MORRISSEY objavio je novi singl "The Last Of The Famous International Playboys", ponovo u kooperaciji sa Sterphenom Streetom. A ko su plejboji muzič kog sveta? Morrissey kaže: "David Bowwe, Marc Bolan, Howard Devoto i ja !"

PAUL McCARTNEY krede na turneju, prvu posle 13 godina mirovanja. Č ovek sprema novi album, zatim će skupiti grupu i otisnuti se na put koji de ga, nada se, odvesti I u Sovjetski Savez, "Svi koji odu tamo pevaju ’Backln The USSR’, pa mislim da je vreme daje I ja otpevam", rede McCartney. Ulaznice za sve koncerte u Kanadi bide übudude skuplje za 25%. Novae koji de na taj nad in biti sakupljen idi de u Fond za kompanju protiv droga, I u 'B9-oj se od ekuje prihod izmedu 800.000 i milion dolara, A ni droga nije jeftina. Posle osamnaest godina i rnnogo razliditih iskustava koje nije ižveo u Sez-

des'etim, DAVID CROSBY, jedan od detvorice preživelih iz CROSBY, STILLS, NASH & YOUNG objavio je ovih dana drug! solo album OH, YES I CAN, /slidno naslovu Giletovog albuma/.

JoS dve institueije šezdesetih, 808 DYLAN I GRATEFUL DEAD sarađuju prvi put zajedno na kbiekciji zvih snimaka sa prošlogodišnje , zajeđnidke turneje pod nazivom "Dylan & Dead". © Bugarski glasovi u Amend: merač ameridkog masovnog ukusa, top lista d asopisa BILLBOARD, primilaje u svoje okrilje "La mystère des voix Bulgares" V 01.2, iednu cd rnnogobrojnlh plod, a sa bugarskim' narodnim pesmama u izvodenju h'ora i orkestra bugarskog Radija, Made nesagfasno videglasje ne dopire toliko daleko.

ECHO & THE BUNNYMEN /bez bivšeg šefa lan McCullocha/ pripremaju singl sa gostujudom, još uvek anonimnom, pevadicom.

Njujorški rapper JUST ICE oslobođen je iz zatvora pošto je njegova firma Sleeping Bag poloSla kaueiju od 5000 dolara -po redima vlasnika Rona Resnica "poslednji put". Čovek je, inad e, zaglavio zbog suviše budne /verovatno i fizid ke/ svade sa svojom devojkom . Prilikaje I da se najavi njegov novi album "THE DESOLATE ONE" koji izlazi ovih dana.

DUSTY SPRINGFIELD je ponovo sa svojim veditim obofevaoeima PET SHOP BOYS/vidi - Ogledalo slave/. Novi zajednid ki singl, posle “What Have I Done To Deserve This", zove se" NOTHING NAS BEEN PROVED" I potide iz filma "SCANDAL".

RA.SPAD (I) Nekima je dosta svega, THE JANITORS/gostovali u Zagrebu '86./ raspali su se nedavno jer, po red ima pevada Dentona: "Dosegli

MONITOR

13