Ritam

rokenrol scene, upravo je prošao kroz dramatic; ne personalne promene, razlaz safirmom Slash i svojim producentom i pokroviteljem Mitchell Froomom, a sve kao posledioa finansijskog neuspeha prošlogodišnjeg LP-ja "Stand Up". Novo izdanje predvideno je za kraj proleća.

BERRY U KUTIJI CHESS firma upravo je objaviia dve esencijalne kompilacije. Radi se ustvari o boks-setovima od 6 ploča Hi 3 kasete ili 3 CD-a na kojima je predstavljena karijera CHUCK BERRY JA, te 3 ploče ili 2 kasete ili 2 CD-a za WILLIE DIXONA. "The Chess Box" sadra pored ranije poznatih snimaka i one prvi put objavljene, kao i knjižicu od 36 strana za koju se tvrdi da je sama za sebe vredna ovog ulaganja. Dixonova kutija naravno sadrž svega sedam pesama koje je potpisao svojim imenom, i uglavnom je zasnovana na izvodenjima njegovih pesama i produkciji, odnosno na radu kojim je i stekao slavu. CHESS takode objavljuje i dupli kompilacijski album ETTE JAMES - "The Sweet Peaches - The Chess Years", čiiji se novi LP za Island pod imenom "Seven Years Itch" upravo pojavio, propraden opisom da se radi o R&B-u devedestih, spo'ju Otisa Reddinga i Ratova zvezda.

SHAFT UĐARA PONOVO STAX RECORDS, kuda odgovorna za mhoge sjajne plod e soula šezdesetih i sedamdesetih, posle gašenje ostavila je katalog podeljen na dve izdavad ke firme - Atlantic /гапе godine/ i Fantasy /pozne/.Fantasy je sada upravo uspeo da objedini neke starije R&B hitdve /Otis Redding - "Dock of the Say", Carla Thomas - “B-AB-Y", Sam & Dave - "Hold On, I'm Coming’/ sa kasnijim Stax materijaiima /Isaac Hayes - “Theme From Shatf", Jean Knight Mr. Big Stuff*, The Dramatics - “In The RainV, na plodi "Top Of The Stax”, savršenoj kompilaciji od dvadeset snimaka. • CLOCK DVA ponovo su se okupili u originalnoj postavi I ved imaju drugi maksi sing! "The Act' 1 za Interfish. Od ekuje se reizdanje LP "The Thirst", za one koji su jedndm propustili da ozbiljno shvate Adi Newtona i njegov svet. • ANITA BAKER ima novi singl skinut sa albuma "Giving You The Best That 1 Got", sa obradom Van Morrisonove “Moondance" na poledini maksi i CD-singla. • Nastavlja da radi i CARLOS PERON, nekada tredina Yello, diji singlovi se idalje primeduju .na belgijskoj etiketi "Play It Again Sam" poslednji se zove A Dirty Song".

TEN CITY bi moglo biti ime novih crnih momaka spremnih da ožive tradicije muzid arskog umeda iz šezdesetih i spoje ih sa House sazvudjem. U produkciji Marshal Jeffer-

sona upravo imaju LP“Foundation" za WEA. Nove plode imaju i SIMPLY RED - "A New Rame" /WEA/, THEN JERICHO "The Big Area“ /London/ i FINE YOUNG CANNIBALS "The-Raw And The Cooked“ /London/ u produkciji Prineovog saradnika David 2-ja. Sve ove firme zastupljene su licencno i kod nas /Jugoton/.

ANTE ČIKARA IMA NEPRIJAVLJEN TELEVIZOR Zagrebadka TV je gledaocima njenog eksperimentalnog 111 programa

16