Sion

128

памети и огромном Иространству своје ведике и шИроке земље. Тако дакде само ће Русија у стању бити од државног имена „1'ус а створити и народност руску па и народ, као што је то у стању била створити од српских пдемена једна мала чорда татарског племена Бз^гарп. (НДОТАВИЋЕ СЕ.) Г кА А С М И 1^.

Дар дркви Рибничкој. Частпти и побожни хришћанп пз рпбннчке црквене општнне учинише неке добровољне прндоге црквн рибничкој. Такове ирилоге учпнише ова дица: Адексија супр. пок. Огњана Перића из Почековине даде 1 Фелон од стоФе у вред. 10 дук. цес. Тома Вукојевић, из Г. Рибника, 1 васдух у вред. 2 дук. цес. Алексије Батоћанин, кмет из Г. Рибника, 1 епитрахиљ у вред. 2 дук. ц. Вуја Белобабић, из Г. 1 ибника, 1 ведики астад у вред. 80 гр. ч. г. Сава Лазаревић, свећеник рибнички, 2 свећњака за часну трпезу у вред. 20 гр. ч. и (опет) г. Сава Лазаревић, свећ. (сам је дао 62 гр. ч.), Вуја Бедобабић, Мидан Радудовић, из Оџака, н Прока Станковић, из Г. Рибника, дади су * нанравити о свом трошку једна врата за цркву, у вред. 5 дук. цес. Потписати тутори цркве рибничке свима овим дародавцима јавно од свег срца бдагодаре, жедећи да се таки побожни хришћани у нашој домовини хиљаде, који чине жртве за сдаву и хваду Бога и његовог св. дома, а света црква моди се за аихов и н>ихове нородице живот и повољно здравље у Господа Бога. Хвада им на оваком дару! У Рибнику 12 Фебруара 1875 год. ТУТОРИ ЦРКВЕ рибничке: Јован Карић, Василије Цнетковић и Пегар Н. Поиовић СВЕЉЕНИК.

ЈАВМА ^ОРЕШПОДЕНЦИЈА, Г. Г. уписницима на „Сиона" из Аустро-унгарске који још дугују за прошду годину, шаљемо свакоме одедитп рачун; модећи их и овим путем да нам се по том рачуну што скорије одуже, јер п ми пмамо своје обавезе према другима, које морамо испунити. Уредништво. ИЗДАЈЕ И УРЕТЈУЈЕ Ш>оф. ВОГОСЛОВ. АРХИШ. НвСТОр.

УДРЖАВНОЈ ШТАМПАРПЈИ.