Školski glasnik

Стр. 300.

ШКОЛСКИ ГЛАСНИК

Бр. 17.

ГКИава, — та племенита биљка — добала је еупараицу. — Ну ова је не ће, нити хоће да потиене из дневног иотрошка, Шта више она еамо олакшава одучење ужитка зркате каве онима, који је из буди којег разлога не могу или не смеју да пију. Та се шоецијалитета зове: Фр^нкова „Перл-раж" или укратко „Перлро". Ова ће шпецијалитета ражи евојим извреним куеом сигурно сваког љубитеља каве задовољити. Укус изварка —■ нриређеног од ове шиецијалитете — тако је сличан куеу ираве каве, да се готово не може веровати, да изварак, ириређен од ових красних, на нашим пољанама узраслах и особитим начином пржених зрна ран;и не садржава и праве каве Пријатна и угодна горчина .Перл-ражи" донаша са собом, да се иста чим чешће, тим радије пије. Предноет овог производа лежи баш у томе, што нема оног слатког, одвратног куеа, као н. пр. јечмена еладна кава, која баш због тога — кад се дуже времена пије досади. Придода ли се том изварку јоште мало и познатог и особито обљубљеног правог „Франковог" додатка за каву, биће исти још бољег и течнијег куеа, те лепше боје.

Врађо Срби! Поиаж^т^ своју слсв^нсиу бра-Ку ! ВИЈОЛКНЕ е омотачем или * 4 К 9-- 11.—; 14 — 16■у о смотач-м

бр. 0 3:1 ) 9 К бр. 1 за 21 1\ бр. 2 за 25 К бр. 3 за 30. К бр. 4 за 40 К

Ш. А за 50 К 111;. В за 5 1 К Ш. '! за 80 К 1Јг. Р за 100 К Ш. Е за ! 30 К

V. Р. Сепгепу ш синози, ц. и кр. дворска Фабрика инструмената за свирку у ^раљевом Грацу (^\6п1§§га1ж) Најпотпунији инстр^вдентн зв евжрку вд дрв«!та и оа кетааа.

ш А, т ш

„НДТОШЕВЧЋ

УЧИТЕЉСКО ДЕОНИЧЛРСКО ДРУШТЗО тг Жовсм Саду

•У

еа главницом од 50 СШ13 11р^иа ? препоручујв браћи учитељима евој новчани завод, који прима улоге на штедњу еа 4% и ^'/з^/о, Ц§ издаје зајмове под повољним .уеловима, тачно и еавеено обавља еваки новчани поеао, ради еваки дан, оеим недеље, од 5 еати поеле подне, а четвртком ради од 2 еата поеле подне.

Ш

ш ш т

Препоручује евоје еелико стовариште забавних, поучних, педагошких, за народ, дечјих, ^ икона, школеких уџбеника, учила, разног врло доброг пиеаћег прибора, ванредно доброг мастила, црног и у М* разним бојама, оловака, гуме, јеФтиних а добрих задаћница, цртаће артије, цртанака, креде, тушева, упијача Ш |||| подметача, врло финог сајднпаиира у много разних боја, карата посетница, заручних, венчаних и поемртницм, Ц| куверата ванредно добрих и јевтиних. Концепт-папира јевтинијег него игде0 ва у ЧИТ еЈБека вадња је веома велика већа него икоја друга. Набавља робу из ^

Цр; П Р ВИХ и најбољих извора. ш УчитеЈ&ска штагииариЈа „Натошевић" већа је од свију' других штампарија. Има велику количину разних олова, украоа и шара, тако да је у стању обавити сваки пооао од најмањег до највећег ВРЛО Ш» укуено јер има велики ивбор жатеријала, брзо и тачно, јер ииа врло добре раденике, јефТИНО јер потребан материјал повлачи из творнида под повољним условима. Ш Учитељи евију вапредвих народа имају оваке уетанове и наетоје где год им ее укаже ^ прилика, да помогну ове евоје уетанове. Тако треба и наше учитељетво да ради и подижв и енажи евоје уетанове.

ш 'Ш ш

Ј

„Школски Гласник" излази у Новом Саду 15. и 30. дана сваког месеца осим јула и августа. Стаје на четгрт године 2 К или 2'50 динара Огласи се рачунају по 6, о и 4 К од четвртине стране, и то ако је оглас изишао у листу 1 пут или 1—5 иута или 6 и више пута. Рукописи и иретплата шиљу се на; Уреднзвштво 5 ,Шкодсиог Оад (Ој^всЗек)-

Издаје: Ђока Михајловић, учитељ.

Одговорни уреднигс: Гавра Поповић. умир. у-^итељ.

Штлмпарија УчителЕ.ског деоничареког друштва „Натошевић" у Новом Саду.